Overslaan en naar de inhoud gaan

Sporten en (laten) bewegen als
onderdeel van het Howest-DNA

  • Ben je een fervente sporter?
  • Volg je de sportactualiteit op de voet?
  • Ben je overtuigd van het belang van een gezonde levensstijl?

Bij Howest dragen we sport zeer hoog in het vaandel! Met vijf opleidingen met sportinsteek en onze perfect uitgeruste Sportinnovatiecampus in Brugge vind je aan de Hogeschool West-Vlaanderen alles om van 'actieve of passieve sporter' uit te groeien tot een 'pro op het vlak van sport' in de ruime zin van het woord.

Als enige hogeschool dragen wij bovendien het label ‘Sportbedrijf’. Dat betekent dat we onze studenten en medewerkers aanzetten tot een gezonde en actieve levensstijl.

student neemt notities sport en bewegen

Vijf sportopleidingen aan Howest

Sport Business Management (Brugge)

Hou je van sport in het algemeen en heb je interesse in de business achter de sport?

In dit keuzetraject van de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement dompelen we je onder in alle aspecten van de bedrijfskunde, maar dan specifiek toegepast op de sportwereld.

Studeer drie jaar en ga meteen daarna aan de slag bij sportclubs, sportfederaties, producenten van sportartikelen, sponsors in de sportsector, mediabedrijven of sportmarketingbureaus.

Lees meer

Lichamelijke Opvoeding (Brugge)

Wil je lesgeven in het middelbaar en actief aan de slag gaan met jongeren?

In de bacheloropleiding Secundair Onderwijs - optie LO leiden we je op tot een veelzijdige sportleerkracht.

Wil je mee het gezondheidsbeleid van je school uittekenen? Kies dan voor Bewegingsrecreatie als tweede onderwijsvak. Je basisvak Lichamelijke Opvoeding kan je op basis van je interesse ook combineren met vakken als Frans, wiskunde, informatica of Nederlands.

Lees meer

Sport en Bewegen (Brugge)

Heb je een passie voor sport en wil je ook anderen aan het sporten en bewegen krijgen?

In de bacheloropleiding Sport en Bewegen zet je mensen aan tot een actieve en gezonde levensstijl. Als personal trainer, beweegcoach of sport- en beweegprofessional voor steden en gemeenten, sportfederaties, outdoor recreatiebedrijven of reisorganisaties.

Lees meer

Sportjournalistiek (Kortrijk)

Ben je gebeten door het nieuws achter de topsport? Droom je van een carrière op een sportredactie? Wil je ooit Remco Evenepoel, Kevin De Bruyne of Max Verstappen interviewen?

Als enige Vlaamse hogeschool biedt Howest een volwaardig keuzetraject Sportjournalistiek aan. Je krijgt een stevige basisopleiding journalistiek, met vanaf het eerste jaar extra focus op sportverslaggeving.

Lees meer

Esports (Kortrijk)

Heb je interesse in games én in de economische kant van esports? Aan dé gameschool van Vlaanderen kan je de eerste volwaardige bacheloropleiding esports volgen.

Dit keuzetraject van de bachelor Idea and Innovation Management bereidt je voor op een carrière in de booming business van esports. Je leert daarbij niet gamen of games maken, maar ontdekt hoe je als ondernemer waarde kan creëren in de wereld van het competitieve gamen.

De ruggengraat van deze opleiding is business, maar dan toegepast op esports.

Lees meer

Onze dynamische sport­opleidingen ontdekken?

Kom naar de infodag