Vlaamse video awards ‘De Jamies’ leert jonge influencers GIFs te maken met Howest-opleiding Devine

Op vrijdag 22 januari worden de beste Vlaamse online videomakers – de ‘Jamies’ – van 2020 bekendgemaakt tijdens een liveshow op YouTube en VRT NU. De opleiding Digital Design en Development (Devine) van Howest zal aan de kijkers – met onder hen heel wat social media influencers en creatievelingen – een onlineworkshop geven over hoe zij zelf gifs kunnen maken en delen in hun Instagram-stories.

De Jamies is een organisatie van het Filmfestival Oostende, met ondersteuning van onder meer MNM, StuBru en Het Nieuwsblad. Deze opvolger van de Ensors zet de beste Vlaamse online videomakers in de bloemetjes. Op vrijdag 22 januari om 20u worden de winnaars uit de verschillende categorieën – beste vlog, beste TikTok, beste Instagram, beste explainer… – bekendgemaakt tijdens een awardshow die live te bekijken is op de Jamies-website, op YouTube en op VRT NU. Tussen de bekendmaking van de winnaars door geeft Devine een workshop om creatief Vlaanderen te leren hoe ze hun eigen gifs kunnen maken als Instagram-sticker

“Op die manier willen we de kijkende influencers en online content creators helpen om hun eigen brand op een creatieve manier in de kijker te zetten”, legt Devine-lector Kimberly Diependael, uit. “Vlaanderen heeft heel wat getalenteerde influencers die vooral bezig zijn met content creatie. Dat ze juist die content nu ook kunnen omzetten in geanimeerde gifs en gepersonaliseerde Instagram-stickers kunnen verwerken in hun onlinevideo’s zal een hele nieuwe wereld voor hen doen opengaan. Hoe ze hun content op nog meer platformen kunnen inzetten via gifs op GIPHY is een van de zaken die aan bod zal komen tijdens de workshop. En mocht dit de passie voor digitial design verder versterken, nodig ik ze graag uit om een kijkje te nemen naar de bacheloropleiding Devine van Howest!”

Deviners als digitale makers van de toekomst

De bacheloropleiding Digital Design & Development (Devine) leidt studenten op om later hun weg te vinden in de digitale wereld van morgen. Tijdens deze innovatieve opleiding leren ze hun design-, development- en UX researchskills gebruiken om online ervaringen vandaag én in de toekomst vorm te geven. “In die zin sluit Devine zeer goed aan bij De Jamies. Zowel inhoudelijk als qua doelgroep en ook door het onlinekarakter. Elk jaar komen er ook een aantal Devine-alumni terecht bij online video en motion graphic agencies, waar ze meewerken aan indrukwekkende campagnes die wereldwijd viraal gaan.”

Alle info over De Jamies en de link naar de liveshow vind je op www.dejamies.be