Twee projecten van Howest-studenten geselecteerd voor student-ondernemersprijzen

Twee projecten van Howest-studenten geselecteerd voor student-ondernemersprijzen

Twee projecten van Howest-studenten geselecteerd voor student-ondernemersprijzen

Howest zet in op ondernemerschap en stimuleert dit volop door student-ondernemers te begeleiden en alle nodige faciliteiten te voorzien. Dit resulteert in tal van innovatieve en toekomstgerichte projecten en start-ups die ook buiten de muren van Howest in het oog springen. Met regelmatig nominaties (en bekroningen) voor awards en prijzen voor student-ondernemers als gevolg.

Student Startup of the Year

Tussen de vijf genomineerde projecten voor de categorie ‘Student Startup of the Year’ van The Big Squeeze Awards 2021 prijkt ‘Liocare’. Met dit initiatief creëerde student Netwerkeconomie Mathieu Nijs (samen met Mo Achrifi van UGent) een platform dat studenten met een hart voor de zorg rechtstreeks koppelt aan zorginstellingen in de buurt. In het licht van de toenemende vergrijzing staat de zorgsector namelijk voor een grote uitdaging, zeker in de zoektocht naar personeel. Snel en flexibel inzetbare studenten kunnen daarbij een geschikte oplossing vormen voor onderbemande woonzorgcentra.
De ‘Student Startup of the Year’ award wordt uitgereikt op 11 mei. Liocare krijgt steun van het project Start@K binnen de start-upcampus Hangar K op het Mandelaplein in Kortrijk. Start@K is een samenwerking tussen de kennisinstellingen Howest, VIVES, KULAK en UGent, Stad Kortrijk en Hangar K.

Start Academy

Howest-studenten Tristan Ryckaert, Stef Cros en Florens Denys zitten in de finale van Start Academy van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen). Met hun start-up Tillup hebben de drie studenten Industrieel Productontwerpen een herbruikbare en ecologische wikkeldoek ontwikkeld om ladingen vast te zetten op palletten. Tillup kaapte vorige maand ook al de Textirama-award voor concept-idee weg.

De prijsuitreiking van Start Academy gaat door op 6 mei. Net als Liocare is Tillup genomineerd voor Start@K, het Kortrijkse samenwerkingsproject met als doel om jong ondernemerschap te ondersteunen.

Hart voor student-ondernemers

Alle genomineerde student-ondernemers kregen de nodige ondersteuning vanuit Howest Onderneemt. Deze volwaardige entiteit binnen Howest begeleidt al meer dan tien jaar innovatieve start-ups en alle studenten die ondernemen of willen gaan ondernemen. Dat doet Howest onder meer met ondernemerscoaches. Zij geven student-ondernemers advies over het opstellen van een businessplan, de haalbaarheid van een idee of financiering. Daarnaast stelt Howest zijn uitgebreide netwerk open en kunnen de studenten terecht in de incubatoren in Kortrijk en Brugge.