Studenten mogen hun werk voorstellen aan Europese recruiter van Facebook

Gisteren was Facebook Londen te gast bij Devine Howest in de Budafabriek te Kortrijk. Naast een boeiende presentatie over Augmented Reality mochten ook 16 Howest-studenten hun portfolio voorstellen aan een Facebook-recruiter die ook naar Kortrijk was afgezakt.

Met 95 studenten waren ze, de groep Deviners die gisteren mochten luisteren naar een boeiende presentatie van Facebook Londen dat te gast was in de Budafabriek.

Stef Smets, een oud-student Devine

Aanleiding was Stef Smets, een oud-student van de opleiding Devine Howest. Na zijn studie startte hij een eigen bedrijf True Stories waarmee hij al snel enkele grotere klanten kon binnenhalen. Samen met zijn zakelijke partner trok hij vervolgens naar San Francisco om zijn kans te wagen in Silicon Valley. De skills die Stef opbouwde doorheen zijn studies en zijn bedrijf werden opgepikt door Facebook en in 2016 kon Stef meewerken aan de start van AR bij Facebook.

Gisteren gaf Stef een presentatie aan Devine studenten van Howest. Ze werden ingewijd in hoe Facebook met Augmented Reality (AR) omgaat en dit omzet in hun projecten. Facebook startte immers met een eigen AR-studio die ondermeer rond gezichtsherkenning werkt.

Harriet Phillips, Facebook-recruiter

Aansluitend op de presentatie lichtte Facebook-recruiter Harriet Phillips het hele aanwervingsproces bij Facebook toe. Harriet is university recruiter bij Facebook Londen en Tel Aviv en legde aan studenten van Howest uit hoe te solliciteren bij Facebook voor stages of een job.

Vervolgens mochten 16 geselecteerde Devine-studenten hun portfolio voorstellen aan Harriet.

De ontmoeting met een internationaal gerenommeerd topbedrijf in eigen stad zorgde alvast voor een heel leerrijke ervaring voor de Devine-studenten, wat misschien nog een vervolg krijgt in een stage of job bij Facebook.

De belangstelling van Facebook voor de Howest-opleiding Devine bevestigt dan weer de sterke reputatie van deze pas zelfstandig geworden bacheloropleiding.