Prijsuitreiking Senior Consultants Vlaanderen Award aan Howest-studenten ter waarde van 5.000 Euro

Howest-studenten aan campus Kortrijk die dromen van ondernemerschap en nu al ambitieuze businessplannen hebben, stuurden vorig academiejaar hun ondernemersidee in voor de wedstrijd van Senior Consultants Vlaanderen naar aanleiding van hun 20-jarig bestaan. Ze dongen hierbij mee voor een hoofdprijs van 3.000 euro of één van de 2 kleinere prijzen

Professioneel bedrijfsadviseur Senior Consultants Vlaanderen (SCV) viert dit jaar zijn twintigjarige bestaan en viert dit met een wedstrijd die ondernemingszin aanmoedigt bij de hogeschoolstudenten van Howest.

SCV is een  vereniging van 130 consulenten in Vlaanderen die na hun beroepsloopbaan hun expertise en ervaringen vrijwillig ten dienste stellen van ondernemingen, starters,  sociale organisaties, ...

“De deelnemende studenten kregen het natuurlijk niet zomaar cadeau”, licht Geert Hofman, opleidingscoördinator Netwerkeconomie aan Howest, toe. “Zij konden heel concreet een Lean of Business Model Canvas met pitch indienen. De prijzenpot was 5.000 euro: 3.000 euro voor de winnaar, 1.500 euro voor de tweede en 500 euro voor de derde. Oorspronkelijk was na een pre-selectie van zes finalisten geopteerd om een pitch-finale te organiseren, maar daar stak het allomtegenwoordige de corona virus een stokje voor.”

De wedstrijd muteerde vervolgens naar een online versie en ondertussen zijn de winnaars door de jury van Senior Consultants Vlaanderen geselecteerd. “De jury was onder indruk van de ondernemingszin van alle kandidaten” zegt Jean-Pierre Paret, voorzitter van de SCV afdeling Zuid West-Vlaanderen.