Howest en de Université de Québec werken intensief samen rond Gaming

Tijdens de “Howest inspiration tour” met 57 studenten en 18 professionals uit het bedrijfsleven en de politiek, onder wie burgemeester Vincent Van Quickenborne (Kortrijk), georganiseerd door de bachelor Digital Arts and Entertainment van Howest, ondertekenden algemeen directeur Lode De Geyter en directeur van de NAD, Christian Beauchesne op 17 januari 2019 een Memorandum of Understanding voor een verregaande samenwerking tussen beide instellingen. Bijkomend voordeel is dat de DAE-studenten in Montreal een master in gaming kunnen behalen.

De bachelor Digital Arts en Entertainment van Howest, onlangs nog door de Rookies voor de tweede keer uitgeroepen tot beste Gaming School ter wereld, heeft al langer uitstekende contacten met de Ecole des arts numériques, de l’animation et du design (NAD), het game departement van de Université de Québec in Montreal. Net als Kortrijk, thuisbasis van DAE, maakt Montreal deel uit van het UNESCO Creative City Network.

Het opleidingsprogramma van NAD vertoont grote gelijkenissen met dat van DAE. De sfeer is er even atypisch en out of the box als bij Howest. Met de woorden van Jocelyn Benoit, coördinator van de game opleiding: “Het is uitzonderlijk om een partner te vinden met een visie en een opleidingsprogramma die zo dicht bij de onze staan.” De voertaal is er Frans, de software Engels en er loopt een internationaal programma in het Engels.

Door het Memorandum worden DAE-studenten gefaciliteerd om aan de NAD te studeren. Zij kunnen het vijfde semester in Montreal studeren, stage lopen bij één van de vele internationale bedrijven in Montreal of een tweede bachelor behalen aan de NAD. Kers op de taart: de studenten kunnen er in twee jaar een master in Gaming behalen. De studenten van de NAD kunnen op hun beurt een semester studeren aan Howest en ook de collega’s van beide opleidingen kunnen een tijdelijke (onderzoeks)opdracht opnemen in elkaars opleiding.

Op zeer korte termijn is dit de tweede opportuniteit die Howest haar studenten aanbiedt om een master te behalen! Onlangs nog maakte Howest de samenwerking met de Hanzehogeschool in Nederland bekend, die in samenwerking met EUREC een European Master in Sustainable Energy System management aanbiedt.