Géén Howest-medewerkers of -studenten besmet met corona-virus

Géén Howest-medewerkers of -studenten besmet met corona-virus

Géén Howest-medewerkers of -studenten besmet met corona-virus

Aan UGent campus Kortrijk werd vandaag besmetting met corona vastgesteld bij een personeelslid van UGent. Het gaat dus voor alle duidelijkheid niét om een medewerker of student van Howest zelf. Bijgevolg zal UGent dit geval verder opvolgen en de betreffende persvragen behandelen. De lessen aan Howest gaan gewoon door. 

De UGent-onderzoeker in kwestie krijgt momenteel de nodige verzorging en zal minstens veertien dagen afwezig blijven. De lokalen waar het personeelslid werkte, werden intussen grondig gedesinfecteerd. De lessen kunnen er dan ook gewoon blijven doorgaan. Aangezien de huidige situatie op de campus dus geen substantieel risico vormt, beschouwen we studenten als ongewettigd afwezig indien ze preventief lessen zouden missen. 

Verder raadt Howest zijn studenten en medewerkers aan alle nodige hygiëne-aanbevelingen op te volgen en bij mogelijke symptomen (hoesten, grieperig gevoel, koorts …) meteen naar huis te gaan en contact op te nemen met de huisarts. Bij positief resultaat zal het Agentschap Zorg en Gezondheid op de hoogte worden gebracht, dat in overleg met Howest zal onderzoeken wat er verder moet gebeuren.

Uiteraard zal Howest meteen communiceren – zowel intern als extern – wanneer zich nieuwe situaties of ontwikkelingen zouden voordoen.