Economisch debat voor studenten Sociaal Werk

Op vrijdag  25 mei 2018 organiseerde Howest een economisch debat voor haar studenten Bachelor Sociaal Werk in Brugge. De opleiding Bachelor Sociaal Werk richt zich tot sociaal bewogen studenten die gepassioneerd zijn door mens en maatschappij, tot geëngageerde en kritische studenten. Een dialoog over economische uitdagingen voor Brugge past hier perfect in.  

Aanwezige politici waren Pablo Annys (schepen van energie, onderwijs en gezondheid; Sp.a), Hilde Decleer (schepen van lokale economie en facilitair beheer; CD&V), Ann Soete (onafhankelijke gemeenteraadslid in Brugge; Open VLD Plus) en John Crombez (voorzitter Sp.a).

De focus van het gesprek waren de economische uitdagingen en krachtlijnen voor de stad en voor de regio. Het was geen klassiek debat tussen politieke partijen, maar een gesprek met veel interactie met de studenten, die zich inderdaad kritisch en geëngageerd opstelden. De studenten gingen gretig met de politici in gesprek over topics als de haven van Zeebrugge, Brugge als winkelstad, armoedebestrijding, de zorgsector en zoveel meer.

Een boeiende namiddag dus! 

Economisch Debat