Waarover?

 Je leert op een zeer praktische manier zelf AI-modellen ontwikkelen. Topics en algoritmes die aan bod komen zijn Support Vector Machines, Naive Bayes, Random Forest Trees, Convolutional Neural Networks, Generative Adversial Networks, Autoencoders...

Voor wie?

Deze @home-opleiding staat open voor iedereen die minimum 21 jaar is en/of werkstudent. Je kiest zelf wanneer je wilt studeren, wij begeleiden je via het internet. Er zijn ook enkele contactmomenten op de campus gepland.

Afstandsonderwijs wordt hoofdzakelijk via onze krachtige LMS (Learning management system) gegeven. Je krijgt Nederlandstalige video-opnames van goede kwaliteit van het dagonderwijs, en een heleboel pratica ter beschikking om op je eigen tempo de leerstof te verwerken. 

Waarom?

Machine learning en deep learning zijn dankzij krachtige frameworks en cloud services binnen het bereik van iedere IT'er.

Uit data inzichten puren, voorspellingen doen of automatisch patronen herkennen en classificeren? Machine Learning en Deep Learning geven een enorme boost aan je mogelijkheden als ontwikkelaar.

 

AIHP
Algemeen

Je volgt dezelfde modules van Machine Learning en Deep Learning als de reguliere MCT en 'Creative Tech & AI'-studenten om artificiële intelligentie onder de knie te krijgen. Na deze opleiding ben je in staat AI-modellen  te ontwikkelen. 

Na het afronden van deze microdegree heb je keuze om een tweede microdegree te volgen. Je hebt hiervoor keuze tussen Deploying AI@Home of AI@Home Pro. 

Machine Learning

De module Deep Learning gaat verder waar de module Machine Learning is gestopt, namelijk bij de neurale netwerken.

 • Herhaling neurale netwerken en introductie tot deep learing.
 • Convolutional Neural Networks (CNN) die vooral gebruikt worden bij image recogntion.
 • Auto encoders en restricted Bolzmann machines: kunnen verloren of beschadigde data reconstrueren maar ook gebruikt worden om muziek te genereren of suggesties te doen.
 • Generative Adversarial Networks (GAN). Worden gebruikt voor bijvoorbeeld generatatie van afbeeldingen, voorspellen van welk geneesmiddel zal werken bij bepaalde symptomen …
 • Recommendation systems voor het genereren van gepersonaliseerde aanbevelingen.
 • Neurale netwerken met geheugen: Recursive Neural Networks (RNN) en Long Short-term memory networks (LSTM): toepassingen zijn bijvoorbeeld natural language processing en sentiment analysis.
 • Reinforcement learning: het algoritme leert door interactie met de omgeving.

Deep Learning

De module deep learning gaat verder waar de module Machine Learning is gestopt, namelijk bij de neurale netwerken.

 • Herhaling neurale netwerken en introductie tot deep learing.
 • Convolutional Neural Networks (CNN) die vooral gebruikt worden bij image recogntion.
 • Auto encoders en restricted Bolzmann machines: kunnen verloren of beschadigde data reconstrueren maar ook gebruikt worden om muziek te genereren of suggesties te doen.
 • Generative Adversarial Networks (GAN). Worden gebruikt voor bijvoorbeeld generatatie van afbeeldingen, voorspellen van welk geneesmiddel zal werken bij bepaalde symptomen …
 • Recommendation systems voor het genereren van gepersonaliseerde aanbevelingen.
 • Neurale netwerken met geheugen: Recursive Neural Networks (RNN) en Long Short-term memory networks (LSTM): toepassingen zijn bijvoorbeeld natural language processing en sentiment analysis.
 • Reinforcement learning: het algoritme leert door interactie met de omgeving.

Datum en locatie

Deze opleiding gaat thuis door. Twee keer per semester kom je naar onze campus in Kortrijk.

Duurtijd 

Deze opleiding duurt 1 Jaar

Aantal studiepunten

Deze opleiding bestaat uit 12 studiepunten. 

Kostprijs 

De kostprijs van deze opleiding in 2022 bedraagt 400 Euro.

 

Steun­maatregelen

Vlaams opleidingsverlof
Vlaams opleidingsverlof

Wil je als werknemer je opleiding combineren met je job? Dan heb je misschien recht op Vlaams Opleidingsverlof. Ontdek hieronder alle informatie en de voorwaarden.

Lees meer

KMO-portefeuille
KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Howest is een erkende opleidingsverstrekker, waardoor het zou kunnen dat jouw opleiding in aanmerking komt voor deze maatregel.

Lees meer

Opleidingscheques
Opleidingscheques

Wil je een opleiding volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken? Misschien hebt je recht op een opleidingscheque, waarmee je een deel van die opleiding kan betalen. Zelf betaal je maar de helft van de opleidingscheque, de Vlaamse overheid betaalt de andere helft.

Lees meer

Inschrijven

Je inschrijving afronden voor het academiejaar 2023-2024 kan vanaf 1 juli 2023 op de infodagen op de campus, online en elke werkdag op afspraak in het studentensecretariaat van de Howest-campus waar jouw opleiding doorgaat. Je inschrijving verloopt online via de online registratie.

Welke documenten hou je klaar?

 • Tijdens de online registratie wordt een kopie van je ID gevraagd (voor en achterkant).
 • Je zal ook een kopie van je diploma hoger onderwijs moeten uploaden.

Online inschrijven

Na je registratie

 • Na het voltooien van de online registratie ontvang je een mail met alle informatie nodig om je inschrijving te vervolledigen.
 • Je dossier wordt eerst verwerkt en gecontroleerd door Howest. Pas daarna worden je contract en de vraag tot betaling van het studiegeld en extra studiekost elektronisch bezorgd.

Ontmoet
Howest Academy

Ontmoet Howest Academy

Blijf op de hoogte

Troeven van de opleiding

Link met de bedrijfswereld

Tijdens een opleiding aan Howest Academy ga je aan de slag met cases en uitdagingen uit jouw werkveld. Het docententeam van Howest wordt bovendien aangevuld met toonaangevende gastsprekers en experten ter zake. Op die manier garanderen we je een praktische vertaling van de aangeboden leerinhoud. 

Straffe docenten

Als je kiest voor een opleiding aan Howest Academy, dan kies je voor kwaliteit. Onze docenten zijn niet alleen inhoudelijke experten in hun domein, ze zijn ook didactisch sterk om de lesinhoud te vertalen naar haalbare leerervaringen. Op die manier kan jij je vooropgestelde doelstellingen halen in combinatie met je werk en je gezin.

Altijd up-to-date

Deze opleiding speelt niet alleen in op de actuele veranderingen, ze is ook een stapje voor door de link met het praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek dat aan Howest wordt gevoerd.

Officieel diploma van de hogeschool

Je ontvangt een officieel erkend diploma van de Hogeschool West-Vlaanderen,  dat je helpt om een duurzame loopbaan uit te stippelen. 

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op. 

Griet Lust
Griet Lust

Coördinator Howest Academy

Contacteer

Het doorlopen van de volledige online registratie impliceert dat je definitief bent ingeschreven en je engageert tot het betalen van het inschrijvingsgeld. Na de behandeling van jouw dossier ontvang je per mail een factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.

De meeste vervolgopleidingen (zoals postgraduaten, micro degrees en navormingen) komen niet in aanmerking voor het studiebeurstarief. Beurstarieven zijn voorbehouden voor studenten met een diploma-contract in het reguliere opleidingsaanbod (graduaten en bachelors). Check wel de andere mogelijkheden van de Vlaamse overheid zoals Vlaams Opleidingsverlof, KMO-portefeuille en opleidingscheques. 

Ja, dat is mogelijk. Stuur jouw rekeningnummer en de facturatiegegevens door naar howestacademy [at] howest.be. De terugbetaling van het oorspronkelijk betaald inschrijvingsgeld zal pas gebeuren na registratie van ontvangst van de betaling met de KMO portefeuille. Je zal dus tijdelijk een dubbele betaling lopende hebben.

Indien je opleiding gedeeltelijk of volledig wordt vergoed met een financiële tegemoetkoming (KMO, Vlaams opleidingsverlof, Vlaams zorgkrediet, Vlaamse opleidingscheques) dan is het belangrijk de modaliteiten van het financieel stelsel te screenen op verplichte aanwezigheid. Als student ben je zelf verantwoordelijk om je aanwezigheid formeel te laten registreren door de lectoren.

De coördinator van jouw opleiding zal aangeven via welk systeem er zal gewerkt worden in kortlopende opleidingen. Voor langlopende opleidingen staat je lesmateriaal op leho.howest.be. Inloggen kan met de gegevens die je ontvangen hebt na de verwerking van jouw inschrijving door het studentensecretariaat.

Stuur een mailtje naar howestacademy [at] howest.be en je ontvangt snel een antwoord.

Voor kortlopende navormingen is een rechtstreekse inschrijving via de webpagina bindend en definitief. Voor diplomacontracten en creditcontracten zoals bachelors, microdegrees en postgraduaten is de voorregistratie niet bindend, maar het verzekert jou wel van een plaatsje in de opleiding.

Je bent definitief ingeschreven nadat je voorregistratie door onze studentenadministratie verwerkt werkt en nadat je je opleidingscontract hebt ondertekend. Dat kan manueel of digitaal via het digitaal leerplatform dat ter beschikking wordt gesteld van de studenten https://leho.howest.be (shortcut onderaan -> ibamaflex -> belangrijke informatie).

De betaling van het inschrijvingsgeld dient te gebeuren uiterlijk op 1 oktober of - wanneer de opleiding op een ander moment start - binnen de 15 dagen na inschrijving. Bij betaling met factuur is de uiterlijke betaaldatum die vermeld staat op de factuur van toepassing. In ZEER uitzonderlijke gevallen kan een spreiding van betaling toegestaan worden mits voorleggen van een afbetalingsplan en mits akkoord van Howest financieel verantwoordelijke, neem hiervoor contact op via howestacademy [at] howest.be