Graduaat in het Online & Offline Graphic Design

"Als afgestudeerde in Online en Offline Graphic Design* heb je de nodige design-, developmentskills om aantrekkelijk en doeltreffend te ontwerpen."

*De opleiding Online & Offline Graphic Design is een keuzetraject binnen Multimedia en Informatietechnologie (graduaat Industriële informatica, multimedia)

Je leert de nodige computerprogramma’s supervlot in te zetten om teksten, beelden en video’s te bewerken.

In de ateliers doorheen de opleiding werk je als het ware in een ontwerpbureau waar je zowel offline communicatiedragers (logo’s, huisstijlen, flyers, brochures, magazines,…) als websites aantrekkelijk en functioneel ontwerpt op maat van de klant en doelgroep.

De opleiding bestaat uit 4 pijlers:

  1. Design Thinking
  2. Design Skills
  3. Web Development
  4. Atelier

In Design Thinking leer je denken over esthetiek en structuur om tot optimaal grafisch ontwerp te komen. Design Skills omvat het inoefenen van de computervaardigheden om digtaal te tekenen en beeld en video te bewerken.

In de pijler Web Development ontwikkel je de nodig technische skills om jouw ontwerp te vertalen in een werkende website. De Ateliers zijn de ruggengraat van de opleiding, dit is jouw habitat, hier pas je de aangeleerde skills toe in hands-on opdrachten.

In de opleiding kies je vanaf semester 2 voor een verdieping in Web Focus of Design Focus.

Op de campus kan je voor al jouw projecten vlot gebruik maken de infrastructuur van MaM, de Mind- and Makerspace, een speeltuin voor creatievelingen voorzien van fotostudio, videostudio, laser cutter, 3D printers, snijplotter, etspersen, keramiek- en glasoven, …

Het is een opleiding voor praktische creatieve doeners. De volledig taakgerichte aanpak van de opleiding speelt hierop in. Geen examens maar oefenen, toepassen en experimenteren.

Vragen over deze opleiding? Contacteer Jochen Matthys

Getuigenissen

"Eerst de klant en pas dan het ontwerp!"

Michiel Verhaege

"Eerst de klant en pas dan het ontwerp!"

Michiel Verhaege

Online & Offline Graphic Design

Uiteraard is het belangrijk de meest gebruikte tools en instrumenten goed onder de knie te krijgen: Sketch, Adobe XD, Invision, Mac … Maar het is vooral het inzicht dat juist moet zitten. Het komt er in de eerste plaats op neer de klant te begrijpen en je in zijn vraag in te leven. Pas dan zal je de juiste stijlkeuze kunnen maken. En of je dat design dan in tool a of b maakt, doet er eigenlijk niet zo heel veel toe. De klant begrijpen, zijn doelgroepen leren kennen, onderzoeken waar je meerwaarde schuilt … En dit vervolgens vertalen naar de juiste stijl en communicatie. Eerst de klant – en diens eindklant – en pas dan het ontwerp!

Nu aan de slag bij ...

Creative director DUO

"De juiste programma’s goed onder de knie krijgen is een groot voordeel bij het uitwerken van allerlei grafische opdrachten."

Bert Van Haute

"De juiste programma’s goed onder de knie krijgen is een groot voordeel bij het uitwerken van allerlei grafische opdrachten."

Bert Van Haute

Online & Offline Graphic Design

Wat wij vooral zoeken, zijn designers die grafisch inzicht combineren met de nodige technische kennis en passie voor het vak. De juiste programma’s goed onder de knie krijgen is een groot voordeel bij het uitwerken van allerlei grafische opdrachten, ik denk dan in de eerste plaats aan InDesign. Maar ook Illustrator is een must (voor het maken van logo’s en illustraties), net als Photoshop voor beeldbewerking. Daarnaast is ook Adobe XD heel belangrijk op vlak van webdesign & user interfaces.

Nu aan de slag bij ...

Art director & zaakvoerder Studio Engarde

"Je leert gaandeweg hoe je de klant en doelgroep kan begrijpen!"

Jochen Matthys

"Je leert gaandeweg hoe je de klant en doelgroep kan begrijpen!"

Jochen Matthys

Online & Offline Graphic Design

Of je moet kunnen tekenen om deze opleiding te starten? Nee, we beginnen hier echt vanaf nul. Wat wij vooral willen, zijn studenten met passie voor vormgeving en interesse in esthetiek. Je leert hier vooral bij door vaak te oefenen en door van je medestudenten te leren – je bespreekt namelijk regelmatig elkaars werk. Zodoende leer je gaandeweg hoe je de klant en doelgroep kan begrijpen, hoe je naar het grote geheel kijkt en structuren herkent. En uiteraard hoe je mooie, functionele designs maakt. Als lector wil ik je vooral out of the box leren denken. Zoals ik zeventien jaar lang als art director in de reclame- en communicatiewereld heb gedaan.

Nu aan de slag bij ...

Lector Howest

Infomomenten

Online infodag

zaterdag
06/03 10u-16u
Online infodag

Infodag

zaterdag
08/05 10u-16u
Infodag

Infodag

zaterdag
26/06 10u-16u
Infodag

Infodag

zaterdag
28/08 10u-13u
Infodag

Infodag

vrijdag
10/09 17u-20u
Infodag
Deze opleidingen zijn misschien ook iets voor jou?