Waarover?
Steeds vaker zien we baby’s, kinderen en jongeren in de praktijk die kampen met slaapproblemen. De (kinesi)therapeut is hierbij de ideale persoon om deze jonge patiënten en hun ouders met slaapproblemen op te vangen, te informeren en te begeleiden daar deze professional begrip heeft van ontspannings- en ademhalingstechnieken, technieken om innerlijke rust te verkrijgen, technieken om zijn gedachten en piekeren te leren beheren.
Deze opleiding gaat ook dieper in op de slaaphygiëne en gezonde slaapgewoonten. Aspecten vanuit cognitieve gedragstherapie worden afgewisseld met fysieke technieken, oefeningen en toepassingen. Daardoor biedt deze opleiding een integrale aanpak in de slaapproblemen bij baby’s, kinderen en jongeren.
Voor wie?
Voor verschillende profielen uit de gezondheidszorg.
Om deze navorming te mogen volgen, moet je beschikken over een bachelor- of masterdiploma behorend tot het departement Gezondheidszorg, (Biomedische wetenschappen, Audiologie, Dieetleer, Logopedie, Mondzorg, Podologie,Toegepaste psychologie,Toegepaste Gezondheidswetenschappen, Ergotherapie, Vroedkunde, Verpleegkunde, Kinesitherapeut, Farmacologie, Tandheelkunde, Geneeskunde)
Waarom?
Ongeveer een kind op de drie kinderen krijgt vroeg of laat mee te kampen met slaapproblemen. Ook in onze praktijk zien we steeds meer kinderen die te maken hebben met moeilijk slapen. Er is dus een grote noodzaak om deze patiëntjes en hun ouders adequaat en met de juiste informatie te kunnen helpen.
In de cursus richten we ons naar kinderen vanaf de geboorte tot de leeftijd van 18 jaar. Het aanpakken van slaapproblemen is zeer specifiek volgens de leeftijd van het kind.

Deze navorming wordt georganiseerd in samenwerking met onze externe partner ICZO.
Meer info en inschrijven: www.iczo.be
Steunmaatregelen

Wil je als werknemer je opleiding combineren met je job? Dan heb je misschien recht op Vlaams Opleidingsverlof. Ontdek hieronder alle informatie en de voorwaarden.

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Howest is een erkende opleidingsverstrekker, waardoor het zou kunnen dat jouw opleiding in aanmerking komt voor deze maatregel.

Wil je een opleiding volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken? Misschien hebt je recht op een opleidingscheque, waarmee je een deel van die opleiding kan betalen. Zelf betaal je maar de helft van de opleidingscheque, de Vlaamse overheid betaalt de andere helft.
Informatie en inschrijven
Inschrijven kan binnenkort.
Voor meer informatie contacteer howestacademy [at] howest.be (Howest Academy).
Ontmoet Howest Academy
FAQ
Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Het doorlopen van de volledige online registratie impliceert dat je definitief bent ingeschreven en je je engageert tot het betalen van het inschrijvingsgeld. Na de behandeling van jouw dossier ontvang je per mail een factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.
De meeste vervolgopleidingen (zoals postgraduaten, micro degrees en navormingen) komen niet in aanmerking voor het studiebeurstarief. Beurstarieven zijn voorbehouden voor studenten met een diplomacontract in het reguliere opleidingsaanbod (graduaten en bachelors). Check wel de andere mogelijkheden van de Vlaamse overheid zoals Vlaams Opleidingsverlof, KMO-portefeuille en opleidingscheques.
Ja, dat is mogelijk. Stuur jouw rekeningnummer en de facturatiegegevens door naar howestacademy [at] howest.be. De terugbetaling van het oorspronkelijk betaald inschrijvingsgeld zal pas gebeuren na registratie van ontvangst van de betaling met de KMO-portefeuille. Je zal dus tijdelijk een dubbele betaling lopende hebben.
Indien je opleiding gedeeltelijk of volledig wordt vergoed met een financiële tegemoetkoming (KMO, Vlaams opleidingsverlof, Vlaams zorgkrediet, Vlaamse opleidingscheques) dan is het belangrijk de modaliteiten van het financieel stelsel te screenen op verplichte aanwezigheid. Als student ben je zelf verantwoordelijk om je aanwezigheid formeel te laten registreren door de lectoren.
De coördinator van jouw opleiding zal aangeven via welk systeem er zal gewerkt worden in kortlopende opleidingen. Voor langlopende opleidingen staat je lesmateriaal op leho.howest.be. Inloggen kan met de gegevens die je ontvangen hebt na de verwerking van jouw inschrijving door het studentensecretariaat.
Stuur een mailtje naar howestacademy [at] howest.be en je ontvangt snel een antwoord.
Voor kortlopende navormingen is een rechtstreekse inschrijving via de webpagina bindend en definitief. Voor diplomacontracten en creditcontracten zoals bachelors, microdegrees en postgraduaten is de voorregistratie niet bindend, maar het verzekert jou wel van een plaatsje in de opleiding.
Voor een Postgraduaat:
Je bent definitief ingeschreven nadat je je voorregistratie online hebt afgewerkt en deze digitaal hebt ondertekend. Na verwerking en goedkeuring van je online inschrijving door de studentenadministratie, ontvang je je inloggegevens en de factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.
Voor een Microdegree:
Je bent definitief ingeschreven nadat je voorregistratie door onze studentenadministratie verwerkt werd en nadat je je opleidingscontract hebt ondertekend. Dat kan manueel of digitaal via het digitaal leerplatform dat ter beschikking wordt gesteld van de studenten. https://leho.howest.be/ (shortcut onderaan -> ibamaflex -> belangrijke informatie).
De betaling van het inschrijvingsgeld dient te gebeuren uiterlijk op 1 oktober of - wanneer de opleiding op een ander moment start - binnen de 15 dagen na inschrijving. Bij betaling met factuur is de uiterlijke betaaldatum die vermeld staat op de factuur van toepassing. In ZEER uitzonderlijke gevallen kan een spreiding van betaling toegestaan worden mits voorleggen van een afbetalingsplan en mits akkoord van Howest financieel verantwoordelijke, neem hiervoor contact op via howestacademy [at] howest.be