Onderzoek en dienstverlening

Sizing Servers

Picture5 cropped.png

Sizing Servers Lab is een onafhankelijk toegepast IT onderzoekslab verbonden aan Howest opleiding New Multimedia en Communicatietechnologie (MCT). Het lab heeft tot doel bedrijven realistisch, praktische advies te verlenen rond bepaalde IT onderzoeksonderwerpen d.m.v. het begeleiden van real-life bedrijfscases. Deze bundeling aan kennis & oplossingen stroomt daarna terug naar de opleiding d.m.v. (gast)lessen en cursusinhouden.

Onze huidige onderzoeksprojecten zijn:
"Analytics in the Cloud" en "Faster & more efficient webservices".

Dienstverlening

Het ontwerp van websites en -services heeft een grote ontwikkeling ondergaan. In dit decennium zijn de eisen voor een website een pak hoger, denk maar aan personalisatie, responsive design, geavanceerde interactiviteit enz…

In Vlaanderen spelen heel wat ambitieuze web ontwikkelaars hier al op in. Hiervoor ontwikkelen ze complexe applicaties.

Responstijd is niet alleen kritisch voor de gebruikerservaring van dergelijke applicaties. Ook de ontwikkelaar van een moderne webshop of communicatieve website wordt hiermee geconfronteerd.

Vlaamse KMO’s hebben hier echter niet de expertise en vooral niet de tijd om zich te verdiepen in de optimalisatie van hun webservices of -site. Ook is het optimaliseren van de snelheid, de responstijd en de efficiëntie, meestal iets wat achteraf gebeurd.

Daarom hebben wij samen met FeWeb, de federatie van de Vlaamse web ontwikkelaars, dienstverleningsproject “snellere en energie efficiënte webservices: van browser tot cloud hosting” opgestart.

Ons doel is dan ook om:

  • Inzicht te geven aan de Vlaamse web ontwikkelaars: hoe kan je jouw webservices of -sites beter monitoren en optimaliseren voor betere prestaties? Dit inzicht willen we dan ook meegeven in ieder deel van de ketting: van webbrowser tot server backend.
  • Kwantitatieve data verstrekken, specifiek voor de eigen webapplicaties van de deelnemende bedrijven. Zo kunnen ze de juiste keuzes maken en dus websites en -services bouwen die snel en efficiënt zijn.
  • Kwantitatief duiden welke (Cloud) hostingformules best kunnen worden gebruikt en waarom.
  • De samenwerking tussen Vlaamse hostingaanbieders en hun klanten bevorderen door de meest optimale hostingformule uit te zoeken t.o.v. hun webapplicatie.

Dit project is een gezamenlijk initiatief van Feweb, de federatie van de webbedrijven, en ons research lab.

Dit VIS-traject wordt gesubsidieerd door het IWT, agentschap voor innovatie door Wetenschap en Technologie.

De kennis die we opbouwen in dit project houden we niet voor onszelf. Spreekt het onderwerp jou aan? Contacteer ons gerust voor meer informatie via info@sizingservers.be.