Educatieve Bachelor in het Kleuteronderwijs

"Kleuteronderwijs: grote impact op de allerkleinsten"

Kleuteronderwijs in een notendop? Heel sterk aanwezig zijn in het leven van kinderen. Want je brengt hen dagelijks in verwondering, prikkelt hun creativiteit en werkt op die manier actief mee aan hun ontwikkeling. Anders gezegd: mede dankzij jouw inzet en enthousiasme kunnen kleuters groeien op motorisch, sociaal en emotioneel vlak. Bestaat er iets mooiers?

Bachelor kleuteronderwijs: what’s in it for me?

De opleiding kleuteronderwijs is in de eerste plaats praktijkgericht: al vanaf het eerste semester breng je theorie in de praktijk via leerrijke stages. Hierdoor ontdek je al snel je kwaliteiten en sterktes, ontwikkel je inzichten en vaardigheden, en ervaar je hoe bijzonder het is om kleuters te betoveren. Bovendien maak je kennis met vernieuwende onderwijsmethodes én krijg je de kans een stage- en/of studiesemester in het buitenland te volgen.

Waar kan je later aan de slag?

Na een bachelor kleuteronderwijs aan Howest kan je in alle onderwijsnetten aan het werk. Gewoon, buitengewoon of methodeonderwijs? Allemaal perfect mogelijk. En dat is nog niet alles, want ook in culturele en educatieve centra verwelkomen ze je maar al te graag. Kortom: keuze genoeg!

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met onze opleiding.

Getuigenissen

"De ‘liefde’ voor het vak hebben de verschillende lectoren mij tijdens de opleiding op een geëngageerde manier kunnen bijbrengen. "

Silke Vanden Bilcke

"De ‘liefde’ voor het vak hebben de verschillende lectoren mij tijdens de opleiding op een geëngageerde manier kunnen bijbrengen. "

Silke Vanden Bilcke

Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs

Ik ben afgestudeerd aan de lerarenopleiding howest en sta nu in de derde kleuterklas van basisschool ‘De Sprong’. Mijn keuze voor kleuteronderwijs was een welberekende gok. Achteraf gezien gelukkig ook de juiste beslissing voor mij. Nu sta ik met hart en ziel in de klas. Ik hou ik ervan om kinderen te enthousiasmeren met nieuwe en uitdagende materialen.

De ‘liefde’ voor het vak hebben de verschillende lectoren mij tijdens de opleiding op een geëngageerde manier kunnen bijbrengen. De kennismaking met het werkveld en de verschillende stages zorgen ervoor dat je voldoende praktijkervaring opdoet, wat een absolute must is.

De opleiding mag je niet onderschatten. De voorbereidingen voor stage en het maken van de taken vergen heel wat tijd en een nodige dosis doorzettingsvermogen. Maar dat is achteraf gezien zeker de moeite waard!

De gebouwen van Howest hebben een ziel waar een gemoedelijke sfeer heerst. Iedereen kent iedereen en ook bij de lectoren en het personeel staat de deur altijd open.
Ikzelf heb een super toffe studententijd gehad tijdens mijn drie jaar in Howest. Ik raad de opleiding bachelor kleuteronderwijs daarom ook aan iedereen aan.

Infomomenten

Infodag

vrijdag tot zaterdag
07/05 - 08/05
Infodag

Infodag

zaterdag
26/06 10u-16u
Infodag

Infodag

zaterdag
28/08 10u-13u
Infodag

Infodag

vrijdag
10/09 17u-20u
Infodag