Educatieve Bachelor in het Kleuteronderwijs

"Voor creatieve duizendpoten die ervan houden kinderen in verwondering te brengen en die kleuters in volle ontwikkeling elke dag opnieuw weten te boeien."

Als leerkracht kleuteronderwijs speel je een cruciale rol in de ontwikkeling van de allerkleinsten. Dankzij jouw creatieve aanpak kunnen de kleuters zich spelenderwijs ontwikkelen op motorisch, sociaal en emotioneel vlak. In jouw bruisende kleuterklas wordt opvoeden kinderspel.

Zin in een job als leerkracht kleuteronderwijs in het gewoon, buitengewoon of methodeonderwijs? Met jouw expertise kan je aan de slag in alle onderwijsnetten. Ook culturele en educatieve centra zien jou graag komen.

In deze opleiding breng je theorie al vanaf het eerste semester in de praktijk. Doen is ervaren en groeien als leerkracht. Jouw eigen kwaliteiten en sterktes ontdekken. Voelen wat het is om kleuters in verwondering te brengen. Je verwerft inzichten en vaardigheden. Je leert vernieuwende onderwijsmethodes toepassen en kan een stage-en/of studiesemester lopen in het buitenland.

instaptoets | modeltraject | traject op maat | verkort traject | ECTS-fiches | opleidingsfiche in pdf

Getuigenissen

"De ‘liefde’ voor het vak hebben de verschillende lectoren mij tijdens de opleiding op een geëngageerde manier kunnen bijbrengen. "

Silke Vanden Bilcke

"De ‘liefde’ voor het vak hebben de verschillende lectoren mij tijdens de opleiding op een geëngageerde manier kunnen bijbrengen. "

Silke Vanden Bilcke

Educatieve Bachelor in het Kleuteronderwijs

Ik ben afgestudeerd aan de lerarenopleiding howest en sta nu in de derde kleuterklas van basisschool ‘De Sprong’. Mijn keuze voor kleuteronderwijs was een welberekende gok. Achteraf gezien gelukkig ook de juiste beslissing voor mij. Nu sta ik met hart en ziel in de klas. Ik hou ik ervan om kinderen te enthousiasmeren met nieuwe en uitdagende materialen.

De ‘liefde’ voor het vak hebben de verschillende lectoren mij tijdens de opleiding op een geëngageerde manier kunnen bijbrengen. De kennismaking met het werkveld en de verschillende stages zorgen ervoor dat je voldoende praktijkervaring opdoet, wat een absolute must is.

De opleiding mag je niet onderschatten. De voorbereidingen voor stage en het maken van de taken vergen heel wat tijd en een nodige dosis doorzettingsvermogen. Maar dat is achteraf gezien zeker de moeite waard!

De gebouwen van Howest hebben een ziel waar een gemoedelijke sfeer heerst. Iedereen kent iedereen en ook bij de lectoren en het personeel staat de deur altijd open.
Ikzelf heb een super toffe studententijd gehad tijdens mijn drie jaar in Howest. Ik raad de opleiding bachelor kleuteronderwijs daarom ook aan iedereen aan.

Infomomenten

Infodag 27 april 2019

zaterdag
27/04 10u-16u
Infodag 27 april 2019

Infodag 29 juni 2019

zaterdag
29/06 10u-16u
Infodag 29 juni 2019

Infodag 31 augustus 2019

zaterdag
31/08 10u-13u
Infodag 31 augustus 2019