Jouw toekomst

De job van je leven in de Farmaceutische en Biologische Laboratoriumtechnologie (FBT)

DSCF5807.jpg

Na je studies kun je kiezen uit een waaier aan jobs.

Bijna in elk bedrijf waar een labo aan is gekoppeld, kan je aan het werk. Je kan meewerken aan (universitair) onderzoek bij een research & development afdeling van een farmaceutisch, microbiologisch, biotechnologisch, voedings- of toxicologisch bedrijf.

Je kan ook werken bij:

  • de gerechtelijke federale politie,
  • in een (ziekenhuis)apotheek (na het vervolledigen van 300 uur stage in een (ziekenhuis)apotheek na je opleiding FBT, en krijg je het erkenningsattest van Farmaceutisch Technisch Assistent),
  • als technisch commercieel medewerker in de farmaceutische, biotechnologische en medische sector.

De job van je leven als Medisch Laboratoriumtechnoloog (MLT)

DSC08634.JPG

Na je opleiding tot medisch laboratoriumtechnoloog vind je vast en zeker een boeiende job in een medisch labo van een ziekenhuis, privélabo, polikliniek, bloedbank, bloedtransfusiecentrum ...

Met je diploma op zak ben je een polyvalent medewerker en werk je:

  • als erkend paramedicus in de medische labo’s,
  • als onderzoeksmedewerker in officiële diensten voor volksgezondheid of in biomedische researchlabo’s,
  • als commercieel afgevaardigde voor laboratoriumbenodigdheden en – apparatuur.

Verder studeren?

DSC04192.jpg

Bijkomend diploma?

In slechts één academiejaar kan je afstuderen in de andere afstudeerrichting van de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie (FBTMLT)

Het is mogelijk om in slechts één academiejaar het bijkomend diploma van de bachelor-na-bachelor (BaNaBa) bio-informatica te halen (of in twee academiejaren indien gekozen wordt voor de variant in afstandsonderwijs). Meer informatie is hier  terug te vinden.

Na het doorlopen van 300 uur stage in een (ziekenhuis)apotheek kan je het diploma van Farmaceutisch Technisch Assistent behalen (indien je de afstudeerrichting FBT hebt gevolgd).

Bijkomende specialisatie?

Een bijkomende specialisatie is voor MLT-afgestudeerden ook mogelijk door het volgen van het postgraduaat “Uitsnijden voor laboratoriumtechnologen”, dat om de twee jaar wordt aangeboden (en voor wie stage heeft gelopen of werkt in een pathologisch anatomielab)

Nog een masterdiploma behalen?

Ook dat is mogelijk na het volgen van een schakelprogramma (Master in de industriële wetenschappen aan de UGent campus Kortrijk of Master of Science in de biochemie en de biotechnologie aan de UGent).

In Nederland kan - bij onze partnerschool Avans - de major Forensisch Laboratorium Onderzoek gevolgd worden.

Navormingen

De opleidingen Biomedische Laboratoriumtechnologie en Bio-informatica organiseren op regelmatige basis navormingen en studiedagen, gericht op zowel medisch laboratoriumtechnologen, farmaceutisch en biologisch laboratoriumtechnologen als bio-informatici. Sommige komen tot stand in samenwerking met externe partners, andere worden vanuit eigen expertise aangeboden.

Bekijk het aanbod