Bachelor of Biomedical Laboratory Science

Do you want to unravel DNA mysteries using the latest technologies? Are you intrigued by how nicotine patches or blood meters work? Do you dream of doing experiments and analysis in a laboratory? If so, then choose the Bachelor of Biomedical Laboratory Science, a broad study programme that prepares you as a scientific assistant for the exciting biomedical challenges of the 21st century.  

This programme is only available in Dutch. Find out more here.

Groep studenten in labo

Twee gemeenschappelijke jaren

Een groot voordeel van de studie Biomedische Laboratoriumtechnologie aan Howest, is dat de eerste twee jaren gemeenschappelijk zijn. Hierdoor kunnen we je tijdens de opleiding voorbereiden op een keuze tussen beide afstudeerrichtingen.

Opleidingsprogramma 1ste en 2de jaar

Getuigenis

Kenny Billiet (alumnus, momenteel werkzaam bij Alpro)

"Door de persoonlijke begeleiding heb ik me aan de Howest nooit een nummer gevoeld."

Waarom ik er destijds voor gekozen heb om mijn studies BLT af te werken aan Howest Brugge en niet in Gent, waar ik mijn studies destijds ben gestart?

Er zijn minder studenten per practicumgroep met dus een betere begeleiding, er is in Howest een gezellige en warme sfeer tussen de studenten onderling, maar is er ook veel meer aandacht voor elke student afzonderlijk. Door de kleine afstand tussen de lector en de student, is er altijd mogelijkheid om vragen te stellen. De lectoren maken altijd tijd om extra uitleg in te plannen, zelfs al is dat maar voor 1 student. Door deze persoonlijke begeleiding heb ik me aan de Howest nooit een nummer gevoeld, wat ik van mijn twee jaar in Gent jammer genoeg niet kan zeggen.

Daarnaast wordt er ook altijd rekening gehouden met de mening van de studenten. Dankzij de studentenparticipaties is het altijd mogelijk om in gesprek te gaan over allerlei zaken en worden er blijvend aanpassingen gedaan om zo een optimale sfeer te creëren. Hierdoor krijg je als student het gevoel dat ook jij als student gerespecteerd wordt.

Tenslotte zijn de lectoren altijd heel gemakkelijk via e-mail te bereiken, zodat je ook tijdens het studeren niet moet vrezen dat eventuele onduidelijkheden of vragen niet beantwoord worden.

Dit alles samen heeft er voor mij persoonlijk voor gezorgd dat ik mijn studies BLT aan Howest Brugge altijd met heel veel plezier heb gedaan en dat ik zeker kan zeggen dat ik destijds niets beter had kunnen beslissen dan Gent in te ruilen voor het mooie Brugge.

Kenny Billiet