Logistics Engineering (keuzetraject)

Bachelor Bedrijfsmanagement

Logistics Engineering (keuzetraject)
"Ben je niet alleen gebeten door logistiek, transport en techniek, maar heb je ook een passie voor data en IT? Kies dan voor Logistics Engineering. "
  • Je houdt van afwisseling en van een gezonde dosis stress 
  • Je hebt organisatietalent  
  • Je bent oplossingsgericht 
  • Je bent communicatief vaardig en een teamspeler 
  • Je werkt graag software en bent leergierig 

Dit unieke afstudeertraject is een nauwe samenwerking tussen de opleidingen Supply Chain Management en Toegepaste Informatica

Je krijgt de brede basiskennis Supply Chain Management aangevuld met toekomstgerichte IT-vakken zoals Bright Logistics, Blockchain, A.I., RPA, IOT. Logistics Engineering richt zich echt op de data-analyse in de supply chain. Zo word je klaargestoomd tot de logistieke manager van de toekomst. 

Erkend als knelpuntberoep 

De opleiding is erkend als knelpuntberoep. Via de VDAB kan je de opleiding volgen met aanvullend een financiële ondersteuning. Meer informatie om deze opleiding via de VDAB aan te vragen

Waar kom je terecht? 

Dit is dé logistieke job van morgen. In dit keuzetraject leer je hoe je de nieuwe ‘Bright Logistics’ inzichten toepast in een bedrijf aan de hand van de juiste technologie. Deze nieuwe technologieën moeten bedrijven beheersen om deel uit te maken van de complexe supply chain die meer en meer internationaal en digitaal wordt.  

Een logistics engineering-afdeling is nodig om de concurrentiepositie van het bedrijf in de toekomst veilig te stellen. Logistics engineering-profielen zullen dus hard nodig zijn om deze nieuwe technologie te implementeren.