Skip Navigation LinksRijselstraat (Brugge) » Opleidingen » Toegepaste Informatica » ICT Consultant

ICT Consultant

Delen via:  

Bachelor Toegepaste Informatica - ICT Consultant

Gezocht: IT-ers met zin voor avontuur

Gefascineerd door alles wat met IT te maken heeft, maar geen zin om je hele carrière achter je computerscherm te slijten? Dan is ICT Consultant misschien iets voor jou. Dit zijn een aantal veel gehoorde quotes bij IT-managers en bedrijfsleiders:

“Wie ICT consultant wil worden, moet bereid zijn om te reizen”

Variatie, variatie, variatie, … geen enkele dag van een ICT consultant is hetzelfde. Om de zes maanden een nieuw project, morgen een vergadering in het kantoor in New York, plotse skype meeting met je Duitse klant die een last minute wijziging wil, … IT-ers met zin voor avontuur en die geen schrik hebben om te reizen en veel nieuwe contacten te maken, voelen zich als een vis in het water.

“Geef ons IT studenten die ook de business verstaan!”

IT oplossingen kunnen maar succesvol zijn als er voldoende overleg is geweest met de mensen die ze uiteindelijk zullen gebruiken, de ‘business’. Als ICT Consultant wordt je opgeleid om beide werelden, IT en business, dichter bij elkaar te brengen en dat begint door ze beide goed te verstaan. Via allerhande technieken leer je de werking van een bedrijf in kaart brengen, de processen beschrijven en de heikele punten ontdekken. Na een eerste analyse, ga je op zoek naar de juiste IT oplossingen.

“Programmeren doen we niet meer zelf, dit gebeurt in India of Bulgarije”

Het klopt dat het programmeren gemakkelijk kan uitbesteed worden naar lage loonlanden. Het nadenken met de klant, het opvolgen van een project en het aansturen van de programmeurs, kan moeilijk in het buitenland gebeuren. Dit is net waar ICT Consultant heel sterk in is.

“De tijd dat we alle software from scratch ontwikkelen is voorbij”

Waarom telkens opnieuw het warm water uitvinden? Het is veel efficiënter voor een bedrijf om te vertrekken van een bestaand pakket, zoals ERP of CRM software, en dit op maat van de klant te implementeren. Hierin is een ICT Consultant gespecialiseerd. Salesforce, SAP, Microsoft Dynamics, Odoo, Tableau, … kennen geen geheimen voor de consultant en samen met de klant brengt hij het bedrijf naar een hoger niveau.

Tijdens de opleiding tot ICT Consultant ligt de nadruk op praktijk. Tijdens de projecten ga je aan de slag als consultant voor een echte opdrachtgever. Tijdens de lessen worden regelmatig de soft skills getest door presentaties te geven, te vergaderen, een gesprek met klanten te simuleren, … We gaan samen naar beurzen en netwerkevents (bvb. Supply Chain Innovations, SAP Forum, Odoo Experience, …), gaan op bedrijfsbezoek (bvb. TVH, 2XL, Objective, …), laten veel gastsprekers aan het woord, … Kortom, je wordt volledig ondergedompeld in de professionele wereld van de ICT consultant. Bovendien krijg je de mogelijkheid om aan studententarief een SAP Terp 10 certificaat te behalen, een absolute meerwaarde op je CV!

Meer info

Heb je vragen over deze opleiding? Contacteer Thijs Martens of kom langs tijdens een van onze infodagen.