Overslaan en naar de inhoud gaan

Studie-inspiratie op de studie-informatiedagen (SID-ins)!

Zoek je inspiratie en informatie voor je studiekeuze? Breng dan zeker een bezoek aan de SID-in beurs in jouw provincie.

SID-in Howest

Wat zijn de SID-ins?

SID-in is kort voor studie-informatiedag. Wij hebben het meestal over de SID-ins, want in elke Vlaamse provincie wordt een SID-in georganiseerd.

Tijdens deze 3-daagse beurs kan je met je school, ouders of vrienden langslopen op de standen van de aanwezige hogescholen en universiteiten.

Het is met andere woorden de ideale gelegenheid om kennis te maken met alle studie- en beroepsmogelijkheden en de verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen met elkaar te vergelijken.

Waar en wanneer?

Er is een editie in elke Vlaamse provincie. Op donderdag en vrijdag zijn er telkens de klassikale bezoekmomenten, op zaterdag de individuele bezoeken.

De data voor de SID-ins van 2024:

  • SID-in Vlaams-Brabant en Brussels-Hoofdstedelijk Gewest (Leuven): 11/01/2024 - 13/01/2024
  • SID-in Oost-Vlaanderen (Gent): 25/01/2024 - 27/01/2024
  • SID-in Limburg (Genk): 1/02/2024 - 3/02/2024
  • SID-in West-Vlaanderen (Kortrijk): 8/02/2024 - 10/02/2024
  • SID-in Antwerpen (Antwerpen): 22/02/2024 - 24/02/2024

Voor wie?

De SID-ins zijn er in de eerste plaats voor de laatstejaars secundair onderwijs. Samen met je klas kan je op donderdag en vrijdag de beurs in jouw provincie bezoeken.

Op zaterdag kan je daarna de SID-ins ook nog eens vrij bezoeken met je ouders.

Hoe inschrijven?

Alle SID-ins kan je gratis bezoeken. Inschrijven is wel nodig. Dat kan via de website van Onderwijs Vlaanderen voor de klassikale bezoek­momenten en de individuele bezoeken.

Wie organiseert de SID-ins?

Howest heeft een stand op elke provinciale editie, maar we zijn niet de organisatoren. Het initiatief voor deze beurs komt van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming en van de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s). Alle onderwijsinstellingen stellen er dus naast elkaar hun aanbod voor. Op geen enkel ander moment krijg je zoveel kansen om inspiratie op te doen. Niet te missen dus!

Onze begeleiding

Howest gaat samen met jou op zoek naar de opleiding die het beste bij je past. Je optimaal ondersteunen en begeleiden, dat doen we namelijk ook voordat je je eerste les aan Howest hebt gekregen.

Hulp bij je studiekeuze

Het opleidingsaanbod in het hoger onderwijs is groot. Er zijn masters, bachelors en graduaten en de Vlaamse hogescholen en universiteiten zijn niet op twee handen te tellen. Howest helpt je graag om de juiste keuze te maken. Dat doen we op heel wat manieren…

Lees meer

Talentcoaches

Weet je na de SID-in beurs (of een ander infomoment) nog niet welke richting je uit wil gaan? Onze talentcoaches zetten je graag op weg. In een individueel gesprek gaan ze samen met jou op zoek naar de opleiding die het beste bij je past.

Meer informatie

Studentenvoorzieningen (Stuvo)

Aan Howest maken we er een erezaak van om iedere student op elk moment zo goed mogelijk te ondersteunen. Stuvo – onze dienst Studentenvoorzieningen – staat daarom klaar om je leven aan de hogeschool boeiend, aangenaam en zorgeloos te maken.

Lees meer

Onze infomomenten

Wil je dat we je per mail op de hoogte brengen over onze infomomenten? Laat dan je gegevens na.

Blijf op de hoogte

Kom kennismaken met Howest

Alle belangrijke afspraken die je kunnen helpen bij je studiekeuze op één pagina? Klik dan hieronder. We kijken ernaar uit je te ontmoeten.

Lees meer

Infodagen Howest

De klassieker onder de infomomenten. Kom langs in onze bruisende campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde. Krijg een rondleiding en spreek met onze lectoren, opleidingsverantwoordelijken en studenten.

Lees meer

Proefstuderen

Proefstuderen laat je tijdens de krokusvakantie proeven van het hoger onderwijs. Tijdens een of meerdere lessen maak je kennis met de manier en het tempo van lesgeven.

Meer informatie

En verder...

Op kot?

Zowel in Brugge als in Kortrijk kan je op kot in een van de studentenhuizen van Howest. Maar we wijzen je ook graag de weg naar de privémarkt. Klaar om de jacht naar een kot te starten?

Lees meer

Hoeveel kost studeren?

Studeren kost geld, maar het is uiteraard een investering. Hoeveel je precies moet investeren, verschilt van opleiding tot opleiding. En mogelijk heb je recht op een studietoelage. Vragen? Shoot!

Lees meer

Veelgestelde vragen

Vragen over de overgang naar het hoger onderwijs? Je bent heus niet de enige. De meest gestelde vragen van je voorgangers hebben we alvast gebundeld. Een andere vraag? We wachten op je op onze stand…

Lees meer