Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwaai je de deuren van het middelbaar na dit schooljaar dicht? Dan wacht je een van de belangrijkere beslissingen uit je jonge leven: je studiekeuze.

Gemakkelijk is deze keuze niet. Integendeel. Het opleidingsaanbod is groot, er zijn masters, bachelors en graduaten en de Vlaamse hogescholen en universiteiten zijn niet op twee handen te tellen.

Howest helpt je graag om de juiste keuze te maken. Volg de gids…

Student en lector aan computer

Een goed geïnformeerde student is er twee waard…

Onze studenten optimaal ondersteunen en begeleiden. Daar maken we aan Howest een erezaak van. Niet alleen vanaf de start van het academiejaar, maar ook lang voordat je de eerste les krijgt op een van onze campussen.

Daarom helpen we je op tal van manieren bij het maken van je studiekeuze. En geven we je tijdens heel wat infomomenten informatie over verder studeren in het hoger onderwijs.

Wil je dat we je per mail op de hoogte brengen over onze infomomenten?
Laat dan je gegevens na.

Blijf op de hoogte

Howest infodagen

Kom langs tijdens een van de infodagen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde en ervaar de sfeer op onze bruisende campussen.

Gang Brugge Centrum sfeerbeeld infodag

Keuzestress?

Onze studiecoaches helpen je op weg

Onze studiecoaches helpen je op weg

Weet je na een infodag, een SID-in beurs of nadat je kwam proefstuderen nog niet welke richting je wil uitgaan? Dan staan onze studiecoaches voor je klaar. In een individueel gesprek gaan jullie samen op zoek naar de opleiding die het best aansluit bij je talenten, interesses en motivatie.

Een persoonlijke afspraak maken kan per mail:

  • Brugge: dascha.debruyne [at] howest.be (Dascha Debruyne)
  • Kortrijk: Frank Dejonghe
Brochure aanvragen

Vraag de brochures aan van de Howest-opleidingen die je interesseren. Zo kan je alles op je gemak eens nalezen en vergelijken. Op papier en in kleur. De good old way dus.

Lees meer

En verder

En verder

  • vraaghetaansimon.be: deze vragenlijst toont je welke opleidingen in het hoger onderwijs het best passen bij je interesses
  • onderwijskiezer.be
  • howest.be/stuvo: alle studentenvoorzieningen aan Howest (huisvesting, mobiliteit, (psycho)sociale ondersteuning, IT, …)
Banner

Proefstuderen

Wil je graag eens in het echt beleven hoe het er aan Howest aan toegaat? Dan kan je tijdens de krokusvakantie lessen meevolgen. Zo proef je al eens van het hoger onderwijs in de richtingen die je boeien. Je kan namelijk naar hartenlust switchen tussen de verschillende opleidingen.

  • Maandag 12 tot vrijdag 16 februari 2024: Brugge en Kortrijk

Hou me op de hoogte

Hoger onderwijs toegelicht

Infoavond hoger onderwijs

Bij de overstap naar het hoger onderwijs komen heel wat vragen kijken, zoals:

  • Hoe maak je de juiste studiekeuze?
  • Hoe ziet het opleidingsaanbod eruit?
  • Leerkrediet, graduaat, bachelor en master, flexibilisering … wat houden deze termen precies in?
  • Hoeveel kost studeren aan de hogeschool?

Al deze ‘algemene’ vragen beantwoorden we tijdens de infoavond over het hoger onderwijs.

Voor studiekiezers die starten in het academiejaar 2024-2025 gaat deze infoavond door in het najaar van 2023.

Hou me op de hoogte

Starten in februari

Infoavond starten in februari

Ben je een late beslisser? Liep je opleiding niet zoals gepland? Of ben je aan het werk, maar wil je toch een andere weg inslaan?

Tijdens deze infoavond staat het starten met een opleiding in februari centraal. Je maakt kennis met het opleidingsaanbod en de verschillende opstartmogelijkheden in februari.

Deze infoavond ging in 2023 door in februari. Van zodra we nieuwe data hebben voor 2024, maken we deze hier bekend.

Hou me op de hoogte

SID-in

Studie-informatiedagen (SID-in beurzen)

Als laatstejaars secundair onderwijs kan je op een studie-informatiedag (SID-in) kennismaken met een brede waaier aan studiemogelijkheden.

De verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen geven informatie over hun opleidingen en andere studiemogelijkheden. Dat helpt je bij je studiekeuze.

De SID-ins gaan normaal gezien door in januari en februari. Van zodra de data voor 2024 bekend zijn, publiceren we ze hier.

Vragen? Contacteer dan onze Dienst Communicatie via communicatie [at] howest.be.

Meer informatie over de SID-ins

Afstudeerbeurs

Afstudeerbeurs

(Bijna) afgestudeerd en op zoek naar een eerste uitdagende job? Of op zoek naar een vervolgopleiding na je bachelor (BA) of master (MA)? Maak op één dag en op één locatie kennis met de huidige jobmarkt en een brede waaier aan mogelijkheden om verder te studeren.

HR-verantwoordelijken van meer dan 200 bedrijven en organisaties, en medewerkers van de partnerinstellingen van de Associatie Universiteit Gent (AUGent), waaronder Howest, staan klaar om je concreet carrièreadvies te geven en je vragen te beantwoorden.

Datum: 23 maart 2023

Meer informatie

Student bekijkt brochure aan onthaal

Bachelor, graduaat, master of banaba: wat is het verschil?

Wat is een bachelor? Wat is het verschil tussen een bachelor en een graduaat? En wanneer kan je een postgraduaat volgen? Loop je verloren tussen alle termen die typisch zijn voor het hoger onderwijs?

Howest legt het je uit en maakt je wegwijs in het hoger onderwijs.

Meer informatie