Skip to main content

Studie-inspiratie op de SID-ins!

Zoek je inspiratie en informatie voor je studiekeuze? Breng dan zeker een bezoek aan de SID-in beurs in jouw provincie.

SID-in is kort voor studie-informatiedag. Wij hebben het meestal over de SID-ins, want in elke Vlaamse provincie wordt een SID-in georganiseerd.

Tijdens deze 3-daagse beurs kan je met je school, ouders of vrienden langslopen op de standen van de aanwezige hogescholen en universiteiten.

Het is met andere woorden de ideale gelegenheid om kennis te maken met alle studie- en beroepsmogelijkheden en de verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen met elkaar te vergelijken.

Data en locatie

  • SID-in Vlaams-Brabant en Brussels-Hoofdstedelijk Gewest (Leuven): 11/01/2024 - 13/01/2024
  • SID-in Oost-Vlaanderen (Gent): 25/01/2024 - 27/01/2024
  • SID-in Limburg (Genk): 1/02/2024 - 3/02/2024
  • SID-in West-Vlaanderen (Kortrijk): 8/02/2024 - 10/02/2024
  • SID-in Antwerpen (Antwerpen): 22/02/2024 - 24/02/2024

Registreren voor de SID-in

Alle SID-ins kan je gratis bezoeken. Inschrijven is wel nodig. Dat kan via de website van Onderwijs Vlaanderen voor de klassikale bezoek­momenten en de individuele bezoeken.

Howest heeft namelijk een stand op elke provinciale editie, maar we zijn niet de organisatoren. Het initiatief voor deze beurs komt van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming en van de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s). Alle onderwijsinstellingen stellen er dus naast elkaar hun aanbod voor. Op geen enkel ander moment krijg je zoveel kansen om inspiratie op te doen. Niet te missen dus!

Voor wie?

De SID-ins zijn er in de eerste plaats voor de laatstejaars secundair onderwijs. Samen met je klas kan je op donderdag en vrijdag de beurs in jouw provincie bezoeken.

Op zaterdag kan je daarna de SID-ins ook nog eens vrij bezoeken met je ouders.

Howest helpt je kiezen

Howest gaat samen met jou op zoek naar de opleiding die het beste bij je past. Je optimaal ondersteunen en begeleiden, dat doen we namelijk ook voordat je je eerste les aan Howest hebt gekregen.

Hulp bij je studiekeuze

Het opleidingsaanbod in het hoger onderwijs is groot. Er zijn masters, bachelors en graduaten en de Vlaamse hogescholen en universiteiten zijn niet op twee handen te tellen. Howest helpt je graag om de juiste keuze te maken. Dat doen we op heel wat manieren…

Read more

Talentcoaches

Weet je na de SID-in beurs (of een ander infomoment) nog niet welke richting je uit wil gaan? Onze talentcoaches zetten je graag op weg. In een individueel gesprek gaan ze samen met jou op zoek naar de opleiding die het beste bij je past.

Meer informatie

Kom langs op de campus

Howest Info Days

De klassieker onder de infomomenten. Kom langs in onze bruisende campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde. Krijg een rondleiding en spreek met onze lectoren, opleidingsverantwoordelijken en studenten.

Read more

Openlesdagen

Onze openlesdagen laten je tijdens de krokusvakantie proeven van het hoger onderwijs. Tijdens een of meerdere lessen maak je kennis met de manier en het tempo van lesgeven aan Howest.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

FAQ

FAQ

Misschien zit je nog met een aantal algemene vragen over studiepunten en leerkrediet. We vatten het hoger onderwijs duidelijk samen in een overzichtelijke presentatie.

Read more

Op kot?

Zowel in Brugge als in Kortrijk kan je op kot in een van de studentenhuizen van Howest. Maar we wijzen je ook graag de weg naar de privémarkt.

Read more

Studiekosten

Hoeveel studeren kost, ontdek je hier. We geven je ook informatie over studietoelages.

Read more