Overslaan en naar de inhoud gaan

Scoor met video op social media

Wil je …

  • de aandacht grijpen met een goed verhaal?
  • de kracht van storytelling inzetten?
  • je camera gebruiken als een pro?
  • snel en efficiënt monteren?
  • de algoritmes bespelen?
  • je bereik maximaliseren?

Dan is deze opleiding iets voor jou!

Kers op de taart: je maakt minstens 1 afgewerkte video voor je bedrijf die meteen inzetbaar is op social media (mogelijkheid tot 3 video’s!).

Bewegende beelden verschuiven met handen in storyboard
Montagesoftware op laptop met hand op keyboard van laptop gespiegeld in het scherm

Voor wie?

De navorming richt zich tot communicatie- en marketingmedewerkers die willen weten hoe je video’s met een goed verhaal maakt en hoe je deze strategisch inzet op social media.

Waarom?

Video is een absolute musthave in de digitale toolkit van de communicatiespecialist of marketeer. Maar hoe zet je videocontent écht strategisch en doeltreffend in? Deze opleiding maakt van jou de witte raaf met straffe video content skills. Geen externe videopartner meer nodig voor de basics!

Zet je online videoskills op scherp in 12 weken!

Howest - Videostorytelling voor Social Media
Foto van Joëlle Duran, cursist, videostorytelling voor social media zowel voor als achter de camera te zien in de campus

Een uitdagende maar heel leerrijke opleiding die ik zowel meeneem in de werkwereld als in m'n privé.

Joëlle Duran
Communicatiemanager @ Y-MIND
3 modules

3 modules

De topics van deze opleiding zijn storytelling, video en social media.

In storytelling leer je...
  • de aandacht vastgrijpen met een goed verhaal.
  • de HHH videostrategie en online video formats kennen.
  • de basis interview- en presentatietechnieken toepassen.
In video leer je...
  • de belangrijkste camera- en filmtechnieken, de basis audio- en belichtingstechnieken.
  • elementaire en geavanceerde montagetechnieken met eenvoudige smartphone apps en montage-programma’s.
In social media leer je...
  • de belangrijkste strategische functies van de meest courante social media kanalen.
  • een overtuigend verhaal brengen op social media met behulp van ontwerp-, video- & marketingtools

Data en locatie

Hybride opleiding

De opleiding bestaat in totaal uit 9 sessies verspreid over 12 weken (32 lesuren). Dit is een hybride opleiding, met individueel, online en zelf in te plannen lessen (20 lesuren), in combinatie met drie namiddagen (12 lesuren) on campus.

De volgende lesreeks start in het voorjaar van 2025. De eerste les vindt plaats on campus waar ook het online leerplatform wordt toegelicht.

De lesdata on campus:

  • Donderdag 13/02/2025 13:00-17:00
  • Donderdag 6/03/2025 13:00-17:00
  • Donderdag 24/04/2025 13:00-17:00

Campus Kortrijk Weide - The Penta, Sint-Martens-Latemlaan 1B, 8500 Kortrijk.

The Penta
Montagesoftware op laptop in een gezellige setting

Kostprijs

Opleiding

De kostprijs voor deze navorming is €1499.

Howest is erkend als dienstverlener onder de pijler “opleiding” om via de KMO-portefeuille navorming te laten betalen. Deze opleiding komt in aanmerking voor onder het thema ‘digitalisering’ (erkenningsnummer: DV.O241438). De steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding. Tijdens de lessen on campus is aanwezigheid verplicht indien je gebruik maakt van de KMO-portefeuille.

Opgelet: er kunnen max 15 deelnemers registreren.

Software

Monteren leer je in de Adobe omgeving. Deze software is apart bij te betalen. Je kan opteren voor Premiere Rush of Premiere Pro. Beide montageprogramma's worden toegelicht zodat je optimaal je keuze kan maken.

Steun­maatregelen

Vlaams opleidingsverlof

Wil je als werknemer je opleiding combineren met je job? Dan heb je misschien recht op Vlaams Opleidingsverlof. Ontdek hieronder alle informatie en de voorwaarden.

Lees meer

KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Howest is een erkende opleidingsverstrekker, waardoor het zou kunnen dat jouw opleiding in aanmerking komt voor deze maatregel.

Lees meer

Opleidingscheques

Wil je een opleiding volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken? Misschien hebt je recht op een opleidingscheque, waarmee je een deel van die opleiding kan betalen. Zelf betaal je maar de helft van de opleidingscheque, de Vlaamse overheid betaalt de andere helft.

Lees meer

Inschrijven

Inschrijven voor de navorming Videostorytelling voor Social Media kan via onderstaand formulier.

  • Huidige Jouw gegevens
  • Lessenreeks
  • Facturatiegegevens
  • Voltooid
Infoavond
Maandag 13 januari 2025
VAN 18u TOT 20u
Meer info

Ontmoet Howest Academy

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Kortrijk:

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Sarah Vierstraete

Sarah Vierstraete

Opleidingsverantwoordelijke

Het doorlopen van de volledige online registratie impliceert dat je definitief bent ingeschreven en je je engageert tot het betalen van het inschrijvingsgeld. Na de behandeling van jouw dossier ontvang je per mail een factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.

De meeste vervolgopleidingen (zoals postgraduaten, micro degrees en navormingen) komen niet in aanmerking voor het studiebeurstarief. Beurstarieven zijn voorbehouden voor studenten met een diplomacontract in het reguliere opleidingsaanbod (graduaten en bachelors). Check wel de andere mogelijkheden van de Vlaamse overheid zoals Vlaams Opleidingsverlof, KMO-portefeuille en opleidingscheques.

Ja, dat is mogelijk. Stuur uw rekeningnummer en factuurgegevens naar howestacademy [at] howest.be. De terugbetaling van het oorspronkelijk betaalde inschrijvingsgeld zal pas gebeuren na registratie van de betaling met de KMO-wallet. U heeft dus tijdelijk een dubbele betaling uitstaan.

Als je opleiding gedeeltelijk of volledig gefinancierd wordt met financiële steun (KMO, Vlaams vormingsverlof, Vlaamse schooltoelage, Vlaamse opleidingscheques), is het belangrijk om de voorwaarden van het financiële steunprogramma met betrekking tot de aanwezigheidsplicht na te kijken. Studenten zijn verantwoordelijk voor de formele registratie van hun aanwezigheid door de docenten.

De coördinator van je cursus zal aangeven welk platform gebruikt zal worden voor kortlopende cursussen. Voor langlopende opleidingen staat je cursusmateriaal op leho.howest.be. Je kunt inloggen met de gegevens die je na inschrijving hebt ontvangen van de centrale studentenadministratie.

Stuur een e-mail naar howestacademy [at] howest.be en je krijgt snel antwoord.

Voor kortlopende postgraduaatopleidingen is directe inschrijving via de webpagina definitief en bindend. Voor diploma- en kredietopleidingen zoals bachelor-, associate- en micrograduaten is voorinschrijving niet bindend, maar het verzekert je wel van een plaats in het programma.

  • Voor een graduaats diploma:
    Je bent officieel ingeschreven als je je online voorinschrijving hebt voltooid en digitaal hebt ondertekend. Na verwerking en goedkeuring van je online inschrijving door de registrar ontvang je inloggegevens en een factuur voor de betaling van het inschrijfgeld.
  • Voor microdegrees:
    Je bent officieel ingeschreven nadat je vooraanmelding is verwerkt door de studentenadministrateur en nadat je je opleidingscontract hebt ondertekend. Dit kan handmatig of digitaal via het digitale leerplatform: https://leho.howest.be/ (snelkoppeling onderaan -> ibamaflex -> belangrijke informatie).

Betaling van het inschrijfgeld dient te geschieden uiterlijk 1 oktober of - indien de cursus op een ander tijdstip start - binnen 15 dagen na inschrijving. Voor betalingen per factuur geldt de uiterste betaaldatum vermeld op de factuur. Alleen in uitzonderlijke gevallen is betaling in termijnen toegestaan en alleen als er een termijnregeling is ingediend en akkoord bevonden door de financieel medewerker van Howest. Neem contact met ons op via howestacademy [at] howest.be (howestacademy[at]howest[dot]be) voor meer informatie.

Ben je ingeschreven voor een bachelor-na-bachelor, een postgraduaat, een micro degree en/of een navorming? Dan kom je niet in aanmerking voor financiële ondersteuning in je studiekosten.

Heb je hier toch vragen rond? Neem contact op met de sociale dienst van Stuvo