Overslaan en naar de inhoud gaan

Scoor met video op social media

Wil je …

 • de aandacht grijpen met een goed verhaal?
 • de kracht van storytelling inzetten?
 • je camera gebruiken als een pro?
 • snel en efficiënt monteren?
 • de algoritmes bespelen?
 • je bereik maximaliseren?

Dan is deze opleiding iets voor jou!

Kers op de taart: je maakt minstens 1 afgewerkte video voor je bedrijf die meteen inzetbaar is op social media (mogelijkheid tot 3 video’s!).

Bewegende beelden verschuiven met handen in storyboard
Montagesoftware op laptop met hand op keyboard van laptop gespiegeld in het scherm

Voor wie?

De navorming richt zich tot communicatie- en marketingmedewerkers die willen weten hoe je video’s met een goed verhaal maakt en hoe je deze strategisch inzet op social media.

Waarom?

Video is een absolute musthave in de digitale toolkit van de communicatiespecialist of marketeer. Maar hoe zet je videocontent écht strategisch en doeltreffend in? Deze opleiding maakt van jou de witte raaf met straffe video content skills. Geen externe videopartner meer nodig voor de basics!

Zet je online videoskills op scherp in 12 weken!

Howest - Videostorytelling voor Social Media
Foto van Joëlle Duran, cursist, videostorytelling voor social media zowel voor als achter de camera te zien in de campus

Een uitdagende maar heel leerrijke opleiding die ik zowel meeneem in de werkwereld als in m'n privé.

Joëlle Duran
Communicatiemanager @ Y-MIND
3 modules

3 modules

De topics van deze opleiding zijn storytelling, video en social media.

  In storytelling leer je...
  • de aandacht vastgrijpen met een goed verhaal.
  • de HHH videostrategie en online video formats kennen.
  • de basis interview- en presentatietechnieken toepassen.
  In video leer je...
  • de belangrijkste camera- en filmtechnieken, de basis audio- en belichtingstechnieken.
  • elementaire en geavanceerde montagetechnieken met eenvoudige smartphone apps en montage-programma’s.
   In social media leer je...
   • de belangrijkste strategische functies van de meest courante social media kanalen.
   • een overtuigend verhaal brengen op social media met behulp van ontwerp-, video- & marketingtools

   Data en locatie

   Hybride opleiding

   De opleiding bestaat in totaal uit 9 sessies verspreid over 12 weken (32 lesuren). Dit is een hybride opleiding, met individueel, online en zelf in te plannen lessen (20 lesuren), in combinatie met drie namiddagen (12 lesuren) on campus.

   De volgende lesreeks start in het voorjaar van 2024. De eerste les vindt plaats on campus waar ook het online leerplatform wordt toegelicht.

   De lesdata on campus:

   • Donderdag 22/02/2024 13:00-17:00
   • Donderdag 14/03/2024 13:00-17:00
   • Donderdag 2/05/2024 13:00-17:00

   Campus Kortrijk Weide - The Penta, Sint-Martens-Latemlaan 1B, 8500 Kortrijk

   The Penta
   Montagesoftware op laptop in een gezellige setting

   Kostprijs

   Opleiding

   De kostprijs voor deze navorming is €1250.

   Howest is erkend als dienstverlener onder de pijler “opleiding” om via de KMO-portefeuille navorming te laten betalen.

   Opgelet: er kunnen max 15 deelnemers registreren.

   Software

   Monteren leer je in de Adobe omgeving. Deze software is apart bij te betalen. Je kan opteren voor Premiere Rush of Premiere Pro. Beide montageprogramma's worden toegelicht zodat je optimaal je keuze kan maken.

   Steun­maatregelen

   Vlaams opleidingsverlof

   Wil je als werknemer je opleiding combineren met je job? Dan heb je misschien recht op Vlaams Opleidingsverlof. Ontdek hieronder alle informatie en de voorwaarden.

   Lees meer

   KMO-portefeuille

   De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Howest is een erkende opleidingsverstrekker, waardoor het zou kunnen dat jouw opleiding in aanmerking komt voor deze maatregel.

   Lees meer

   Opleidingscheques

   Wil je een opleiding volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken? Misschien hebt je recht op een opleidingscheque, waarmee je een deel van die opleiding kan betalen. Zelf betaal je maar de helft van de opleidingscheque, de Vlaamse overheid betaalt de andere helft.

   Lees meer

   Inschrijven

   Inschrijven voor de navorming Videostorytelling voor Social Media kan via onderstaand formulier.

   • Huidige Jouw gegevens
   • Lessenreeks
   • Facturatiegegevens
   • Voltooid
   Ontmoet
   Howest Academy

   Ontmoet Howest Academy

   Blijf op de hoogte

   FAQ

   Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

   Sarah Vierstraete

   Sarah Vierstraete

   Opleidingsverantwoordelijke

   Het doorlopen van de volledige online registratie impliceert dat je definitief bent ingeschreven en je je engageert tot het betalen van het inschrijvingsgeld. Na de behandeling van jouw dossier ontvang je per mail een factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.

   De meeste vervolgopleidingen (zoals postgraduaten, micro degrees en navormingen) komen niet in aanmerking voor het studiebeurstarief. Beurstarieven zijn voorbehouden voor studenten met een diplomacontract in het reguliere opleidingsaanbod (graduaten en bachelors). Check wel de andere mogelijkheden van de Vlaamse overheid zoals Vlaams Opleidingsverlof, KMO-portefeuille en opleidingscheques.

   Ja, dat is mogelijk. Stuur jouw rekeningnummer en de facturatiegegevens door naar howestacademy [at] howest.be. De terugbetaling van het oorspronkelijk betaald inschrijvingsgeld zal pas gebeuren na registratie van ontvangst van de betaling met de KMO-portefeuille. Je zal dus tijdelijk een dubbele betaling lopende hebben.

   Indien je opleiding gedeeltelijk of volledig wordt vergoed met een financiële tegemoetkoming (KMO, Vlaams opleidingsverlof, Vlaams zorgkrediet, Vlaamse opleidingscheques) dan is het belangrijk de modaliteiten van het financieel stelsel te screenen op verplichte aanwezigheid. Als student ben je zelf verantwoordelijk om je aanwezigheid formeel te laten registreren door de lectoren.

   De coördinator van jouw opleiding zal aangeven via welk systeem er zal gewerkt worden in kortlopende opleidingen. Voor langlopende opleidingen staat je lesmateriaal op leho.howest.be. Inloggen kan met de gegevens die je ontvangen hebt na de verwerking van jouw inschrijving door het studentensecretariaat.

   Stuur een mailtje naar howestacademy [at] howest.be en je ontvangt snel een antwoord.

   Voor kortlopende navormingen is een rechtstreekse inschrijving via de webpagina bindend en definitief. Voor diplomacontracten en creditcontracten zoals bachelors, microdegrees en postgraduaten is de voorregistratie niet bindend, maar het verzekert jou wel van een plaatsje in de opleiding.

   Voor een Postgraduaat:

   Je bent definitief ingeschreven nadat je je voorregistratie online hebt afgewerkt en deze digitaal hebt ondertekend. Na verwerking en goedkeuring van je online inschrijving door de studentenadministratie, ontvang je je inloggegevens en de factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.

   Voor een Microdegree:

   Je bent definitief ingeschreven nadat je voorregistratie door onze studentenadministratie verwerkt werd en nadat je je opleidingscontract hebt ondertekend. Dat kan manueel of digitaal via het digitaal leerplatform dat ter beschikking wordt gesteld van de studenten. https://leho.howest.be/ (shortcut onderaan -> ibamaflex -> belangrijke informatie).

   De betaling van het inschrijvingsgeld dient te gebeuren uiterlijk op 1 oktober of - wanneer de opleiding op een ander moment start - binnen de 15 dagen na inschrijving. Bij betaling met factuur is de uiterlijke betaaldatum die vermeld staat op de factuur van toepassing. In ZEER uitzonderlijke gevallen kan een spreiding van betaling toegestaan worden mits voorleggen van een afbetalingsplan en mits akkoord van Howest financieel verantwoordelijke, neem hiervoor contact op via howestacademy [at] howest.be