Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarover?

Je krijgt inzicht in de complexe regelgeving die sinds de Brexit van kracht is als je handel wil voeren met het Verenigd Koninkrijk. Op die manier kan je correct inschatten waarmee rekening moet worden gehouden, waarom bepaalde documenten zo belangrijk zijn, waar extra kosten kunnen worden vermeden... Dit is geen opleiding douane, je krijgt wél inzicht in de te volgen procedures.

Voor wie?

Werk je in een bedrijf dat handel voert met het Verenigd Koninkrijk? Heb je geen douanekennis, maar wil je toch meer te weten komen over de vereisten die sinds de Brexit van kracht zijn? Dan is deze online navorming op je lijf geschreven.

De opleiding richt zich op medewerkers die geen of weinig kennis hebben van douanezaken, maar toch in contact komen met goederentransport van en/of naar het Verenigd Koninkrijk. We zorgen ervoor dat je als bedrijfsleider, salesmanager, financiële medewerker of nieuwe werknemer een degelijke basis meekrijgt, zodat je tijdens de uitvoering van je dagelijkse (operationele) activiteiten weet van belang is bij handel met het Verenigd Koninkrijk en vooral ook waarom dit net zo belangrijk is.

Waarom?

Door de nabijheid van de Haven van Zeebrugge, die nog altijd een zeer grote trafiek heeft van en naar het Verenigd Koninkrijk, vinden we het als onderwijsinstelling belangrijk om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen correct geïnformeerd zijn over de regelgeving in het kader van de Brexit.

De online navorming is opgebouwd uit vijf verschillende delen:

 1. Brexit
 2. Handels - en samenwerkingsakkoord
 3. Handel met het Verenigd Koninkrijk
 4. E-commerce
 5. Procedures voedselveiligheid in het Verenigd Koninkrijk

Zoals aangegeven is douanekennis niet vereist. Indien je toch over douanekennis beschikt, kan je je ook gaan verdiepen in de douaneprocedures die aan de andere kant van het Kanaal gelden.

Het leerpad is steevast opgebouwd volgens dezelfde structuur. Theoretisch input (a.d.h.v. uitgeschreven tekst, visuals, kennisclips..) wordt afgewisseld met gevarieerde oefenmomenten.

Data en locatie

Deze online navorming heeft 2 opstartmomenten:

 • Eerste opstartmoment 14/10/24 - eindmoment 20/01/25
 • Tweede opstartmoment 12/11/24 - eindmoment 18/02/25

Kostprijs

De kostprijs voor deze opleiding in 2024 bedraagt €395.

Kmo-portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor steun via de kmo-portefeuille onder het thema beroepsspecifieke competenties (erkenningsnummer: DV.O241438). De steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding. Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be.

Goed om weten

Het gaat om een volledig online traject dat onafhankelijk van tijd en plaats kan worden doorlopen. Je krijgt drie maanden de tijd om het leerpad volledig door te nemen en kan zelf kiezen waar en wanneer je hieraan werkt. Deze flexibiliteit, aangevuld met de mogelijkheid tot individuele coaching, is een grote troef.

 • Huidige Persoonsgegevens
 • Facturatiegegevens
 • Blijf op de hoogte
 • Voltooid
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
Joyce Allemeersch

Joyce Allemeersch

Opleidingsverantwoordelijke