Onze troeven

Oog voor vormgeving

Ontwerpen staat centraal en is het vertrekpunt voor het aanleren van alle vaardigheden. Je krijgt oog voor detail. Evenwichtige en doelgerichte grafische opmaken zijn het resultaat van jouw aangeleerde skills.

Oefenen, experimenteren en toepassen.

Ontwerpen leer je door te doen. Taken en projecten vervangen jouw examens zodat je optimaal focust op inoefenen. 

Een haalbare overstap van het secundair

De graduaatsopleiding Online en Offline Graphic Design is voor de meeste studenten uit het secundair (middelbaar) onderwijs een haalbare opleiding aangezien we heel praktijkgericht werken.

Onze opleiding is voor veel studenten een mooi alternatief indien de overstap van secundair naar een bacheloropleiding te groot is.

Op volgende manier zorgen  wij ervoor dat deze overstap naar het hoger onderwijs beter verloop:

 • De theoretische kennis wordt beperkt tot het noodzakelijke. De nadruk ligt bij de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het beroep van frontend-webdeveloper uit te oefenen. 
 • We zijn een praktische opleiding, je kan dus veel kennis opdoen tijdens (eind)opdrachten in de verschillende modules. Aan deze opdrachten werk je in de les waar je gecoacht wordt door je lectoren, thuis werk je deze verder af.
 • Het tempo wordt gedurende vier semesters gestaag opgebouwd. Op deze manier heb je tijd om in het hoger onderwijs te groeien.
 • De opleiding organiseert op het einde van elk semester een ‘feedbackmoment’ waar jij (en je ouders) welkom zijn. Samen met de lectoren en opleidingscoördinator neem je je resultaten door en gaan we na hoe je je goede studieresultaten kan behouden, of je mindere resultaten kan verbeteren.
   

Een diploma hoger onderwijs in 2 jaar!

Omdat de focus ligt op de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om later een boeiende job uit te oefenen, kan je het diploma behalen in twee jaar.

Na deze twee jaar kan je de trotste eigenaar worden van een diploma hoger onderwijs (Associate Degree). Dit diploma zal je kansen op de arbeidsmarkt een boost geven.

Leg tijdens je opleiding contacten met het werkveld

Tijdens je opleiding kom je reeds in contact met je toekomstig werkveld bij de modules workplace learning en internship:

 • De opleiding bestaat voor meer dan 33% uit werkplekleren.  Bij deze integratiemodules werk je projecten uit waar je de kennis en vaardigheden van alle vakken toepast. Deze projecten bestaan uit concrete opdrachten die je later op de werkvloer ook zal uitvoeren.  Hier werk je voor, met en in het werkveld!
 • Op het einde van elk semester heb je een periode van een viertal weken waar je aan één project werkt. Elk semester wordt dit project groter en groter.
 • Deze projecten bieden je de kans om een langere periode non-stop te werken aan grotere opdrachten. Op deze manier kan je een mooi portfolio opbouwen.
 • Gastsprekers maken de leerstof heel concreet: je ervaart hoe de aangeleerde concepten worden gebruikt op de werkvloer.
 • Je sluit je opleiding af met een stage van 3 maanden. Dit is een mooie kans om al je kennis en vaardigheden die je aanleerde, toe te passen in een echte werkomgeving. 
 • Lectoren begeleiden en coachen je tijdens de stage.
 • De werkervaring die je tijdens je opleiding opdoet is ongetwijfeld een mooie troef voor je latere professionele carrière!
   

Wat kan ik later worden?

Je komt later terecht als grafisch vormgever in een grafisch ontwerpbureau, web agency, communicatiebureau, marketingbureau of op een dienst communicatie in diverse sectoren. 

Dankzij de combinatie van een brede blik, grafische skills en de nodige computer vaardigheden biedt jij de nodige ondersteuning bij de uitvoering van de creatieve ideëen van jouw team.