Overslaan en naar de inhoud gaan

De ideale opleiding voor digital natives

Ben je gebeten door Instagram, TikTok en YouTube? In de afstudeerrichting Communicatiesupport leer je goochelen met alles wat digitale communicatie is.

Na deze specialisatie overtuig je elke doelgroep met heldere en doordachte communicatie, zowel online als offline. Je leert wervende teksten schrijven, maakt inspirerende visuals, video's en podcasts en plant moeiteloos content in op diverse kanalen.

Groepsfoto studenten op campus The Penta

Jouw lesrooster in het tweede jaar Communicatiesupport

Na het gemeenschappelijke eerste jaar kies je in het tweede jaar tussen marketing of communicatie.

In het eerste semester heb je ongeveer 20 uur les per week. In deze interactieve lessen zet je jouw communicatieve skills op scherp. In het tweede semester zet je alles in de praktijk om tijdens een boeiende stage van 15 weken.

Studente maakt selfie met smartphone

Tweede jaar

Kies je na het gemeenschappelijke eerste jaar Marketing- en Communicatiesupport voor de afstudeerrichting Communicatiesupport? Dan leer je vooral doelgroepen overtuigen met heldere en doordachte communicatie.

In de module Creatie en Planning leer je onder andere een contentstrategie uitrollen. Je bedenkt inspirerende posts, maakt visuals en plant alles moeiteloos in. In de module Toegepaste Communicatietechnieken zet je je interpersoonlijke communicatieskills op punt. Daarnaast verfijn je je copywritingskills voor websites, social media en print.

Samen met je medestudenten uit Marketingsupport leer je bovendien alle geheimen van video en fotografie kennen. In de module Event Management diep je ook je organisatorische talenten uit en je bouwt verder aan je kennis van de Franse taal. In 'Agency on Campus' ga je aan de slag met echte projecten van bedrijven en organisaties.

Raadpleeg de ECTS-fiches van deze opleiding
Wat doet alumnus Evy bij Online Marketing Monkey?

Een job met toekomst

Bedrijven staan te springen om jonge digital natives met ondersteunende skills aan te werven.

Creatieve copy uitwerken voor websites, blogs schrijven en posten op social media in het Nederlands, Frans en Engels? Een passende visual, foto of video maken? En alles perfect inplannen? Na twee jaar Communicatiesupport heb je het allemaal in de vingers.

Met deze vaardigheden kan je onder andere aan de slag als communicatiemedewerker, junior content manager, pr-medewerker, social media wizard, allround management assistant of eventmedewerker.

Kostenraming

We geven je een raming van de studiekost van de opleiding Communicatiesupport aan Howest. We maken daarbij een onderscheid tussen de algemene studiekost en de opleidingsgebonden studiekosten.

Lees meer

Studiefinanciering

De sociale dienst van Stuvo staat klaar om je in alle discretie te ondersteunen bij financiële vragen. Bekijk samen of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Lees meer

Inschrijven

Je kan je vanaf 1 maart registreren voor academiejaar 2025-26. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 15 maart 2025
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Student met brochure van Howest

Troeven van de opleiding

Specialiseren in het tweede jaar

In het eerste jaar krijg je een brede basis marketing en communicatie. Op die manier ontdek je wat jou het meeste boeit. In het tweede jaar diep je een van beide verder uit.

Droom je van een hands-on job in communicatie? Dan is de afstudeerrichting Communicatiesupport de ideale keuze voor jou.

Opdrachten en stage in plaats van examens

Communicatie al doende onder de knie krijgen, daar draait het in dit graduaat om. Doorheen het jaar toon je vooral met opdrachten en cases wat je kan. In het tweede jaar heb je daardoor maar één kennisexamen. Van februari tot juni loop je dan 15 weken stage om je kennis in de praktijk toe te passen.

Leer het van de pro's

Communicatiesupport zet sterk in op opdrachten uit het werkveld. Dankzij verschillende gastcolleges leer je de kneepjes van het vak van echte professionals.

Samenwerken

Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen. 

Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

Bekijk onze onderzoeksprojecten

In een graduaatsopleiding ligt de focus op werkplekleren. Samenwerkingen met bedrijven en organisaties staat hier dus centraal.

Een kort project, een volledige projectweek of een semester lang samenwerken met een groep graduaatsstudenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​ ​

Wil je een stageproject indienen en zo in contact komen met vers Howest talent? Gebruik hiervoor het Howest stageplatform.

Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

Laptops
Studente op de campus in Brugge

In het tweede jaar Marketing- en Communicatiesupport krijgen we de kneepjes van het vak steeds beter onder de knie. We leren alles over beeldshots maken en bewerken, evenementen plannen en organiseren en – uiteraard afhankelijk van onze afstudeerrichting –
marketing of communicatie. De opleiding blijft ook in het tweede jaar heel praktijkgericht, dankzij de vele workshops en cases, geïntegreerde projecten en de stage van vijftien weken.

Binnen Agency on Campus krijgen we bovendien de kans om met concrete projecten uit de bedrijfswereld aan de slag te gaan. Het graduaat stoomt ons op die manier helemaal klaar voor het echte leven. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe skills en talenten in te zetten bij mijn toekomstige werkgever.

Ine Vandeweghe
Studente Communicatiesupport

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Sylvie Desmet

Sylvie Desmet

Opleidingsverantwoordelijke

Indien je een laptop koopt via Howest, kan je bekijken welke laptop de opleiding aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties.

Bekijk welke laptop de opleiding aanraadt

Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

Je kan de opleiding Marketing- en Communicatiesupport volgen in Brugge en Kortrijk.  'Learning by doing' is in deze opleiding zeer belangrijk. Gastcolleges, workshops en samenwerkingen met studenten over de campussen heen maken daarom deel uit van het opleidingsprogramma. De Kortrijkse studenten moeten zich hierdoor soms verplaatsen naar de campus van Brugge en uiteraard verwachten we de studenten van campus Brugge  soms ook in Kortrijk. De bijkomende kosten hiervoor zijn opgenomen in de raming van de studiekosten. 

Het aantal examens is in MCS beperkt, omdat we vooral inzetten op permanente evaluatie. Zo word je non-stop gecoacht, opgevolgd en geëvalueerd door je lectoren. Je weet dus op elk moment waar je staat en kan jezelf constant bijsturen. Aanwezigheid tijdens de lessen is dus een must. 

Je kan inderdaad zelf een stageplaats aanbrengen als je dat wil. Studenten kunnen echter ook kiezen uit ons ruime aanbod stageplaatsen in uiteenlopende sectoren, bedrijven of organisaties. 

Het type bedrijf waar je stage loopt is minder belangrijk dan wat je op de stageplaats effectief moet doen. Je taken moeten namelijk voldoende gevarieerd zijn en aansluiten bij wat je leert in je opleiding. In het ideale geval kan je op je stageplaats uitblinken in wat je geleerd hebt en tegelijkertijd heel wat bijleren.