Communicatiesupport
"Mijn afstudeerstage Communicatiesupport was de ideale combinatie van communicatie en creativiteit! Zo bedacht ik de contentkalender voor Facebook en Instagram, ontwierp ik een poster om aan bezoekers mee te geven bij de heropening en verzorgde de customer care van Sea Life in twee talen. In het dierenpark ging ik geregeld foto’s en TikTok filmpjes opnemen om later in mijn posts te gebruiken. Copy bedenken voor de Fishy Fact Fridays en de Zeehondenzondagen waren steevast hoogtepunten in mijn week! (Jennifer Vanwalleghem, Stagiair Communicatiesupport, Sea Life Blankenberge)"

Kies je in je tweede jaar voor Communicatiesupport dan leer je hoe je digitale tools en sociale media efficiënt inzet in de module Creatie en Planning.  In de module Toegepaste Communicatietechnieken worden je communicatieskills verder uitgediept.

Creative communicator!

In de module Creatie en Planning leer je een contentstrategie uitrollen. Hier mag je voluit inspirerende social media content bedenken, creëren en inplannen. Vaak op vraag van het professionele werkveld!
Wervende copy schrijven, inspirerende visuals maken en daarbij de juiste hashtags selecteren? Instagram Stories en Reels? In de module Creatie & Planning leer je goochelen met alles wat digitale communicatie is.

We scherpen je digitale en grafische skills verder aan zodat je content altijd past bij de huisstijl en branding: Het zit ‘m gewoon in de details. Je leert bovendien ook offertes vergelijken, budgetten beheren en gaat op zoek naar passende sponsors voor events.

Allround communicatiesupport!

In het vak Toegepaste Communicatietechnieken stomen we je klaar tot een allround communicatiesupport. We zetten je interpersoonlijke communicatieskills op punt. Je wordt een professionele gesprekspartner na hands-on telefoontrainingen en rollenspelen in authentieke situaties. Je leert interviews afnemen en opnemen en weet welke vragen je wel, of net niet, kan stellen. Daarnaast verfijn je verder je copywriting skills: passende teksten schrijven voor blogs of websites, op zoek naar de juiste tone of voice. Kortom, je leert je doelgroep overtuigen met heldere en doordachte communicatie. 

Boeiende gastsprekers en coaches uit het bedrijfsleven inspireren je tijdens de diverse workshops. Zij geven je een hands-on inkijk in de vele facetten van communicatie. Zo krijg je sessies rond corporate en personal branding, onthaal en gastvrijheid en ontdek je hoe je moet omgaan met pers en media.

Afstudeerrichtingen van de opleiding Graduaat Marketing- en Communicatiesupport

Afstudeerrichting
Keuzetraject