Marketingsupport
"Mijn afstudeerstage als Marketingsupport was de perfecte mix tussen marketing en sales! Zo hield ik bij of onze verkooppunten online op alle mogelijke websites aanwezig waren, bereidde ik mee de opening voor van een nieuw filiaal en optimaliseerde ik de mails die Brooklyn verstuurt naar zijn klanten. Maar ik onderhield ook de uitgebreide webshop, ontwierp aantrekkelijke lookbooks om klanten tot verkoop aan te zetten en maakte Facebook Ads en Instagram Stories. Superboeiend! (Flore Wallays, Stagiair Marketingsupport, Brooklyn, Fashion)"

Kies je in je tweede jaar voor Marketingsupport dan krijg je een flinke dosis commerciële vaardigheden aangeleerd in de module Sales en wordt je ondernemingszin aangescherpt in het vak Toegepaste Marketingtechnieken.

Voor de Marketingsupport is de klant koning!

In het vak Sales leer je de verschillende stappen van het verkoopproces, van prospecteren tot aftersales. Je leert ook constructief te negotiëren en op een professionele manier offertes op te stellen.

Je hoeft echter geen verkopersbloed door je aderen te hebben stromen om voor deze afstudeerrichting te kiezen. Ondersteund door professionele verkopers uit het bedrijfsleven leer je immers vooral aan de hand van cases en rollenspelen inspelen op de behoeften van de klant en meedenken met de klant. En laat een luisterend oor nu overàl van pas komen in het beroepsleven, zelfs al ga je later niet ‘de baan op’… 

Het gat in de markt!

In het vak Toegepaste Marketingtechnieken scherpen we op een laagdrempelige manier je ondernemingszin aan. Je ontwikkelt in team een creatief business/marketingplan voor een product of dienst naar keuze. Hierbij pas je zowel de tot dan opgedane theorie als de aangeleerde vaardigheden toe, maar doe je tegelijk nog heel wat nieuwe kennis en skills op.

Zo weet je als Marketingsupport later in je professionele leven perfect waarom het zo belangrijk is om de juiste producten of diensten aan de juiste klanten te verkopen en promoten. En kan jij dus perfecte marketingondersteuning bieden!  

Boeiende gastsprekers en coaches uit het bedrijfsleven inspireren je tijdens de diverse workshops. Zij geven je een hands-on inkijk in de vele facetten van marketing. Zo leer je al doende marketingplannen uit te voeren en ontdek je de wondere wereld van onder meer trendwatching, marktonderzoek, mediaplanning en social media advertising.

Afstudeerrichtingen van de opleiding Graduaat Marketing- en Communicatiesupport

Afstudeerrichting
Keuzetraject