Onze troeven

Sterke focus op beroepsgerichte competenties

DSC08873.JPG

De modules binnen deze opleiding zijn gericht op de kennis en vaardigheden die je later als boekhouder nodig zal hebben. Boekhoudkundige, financiële en fiscale modules vormen de kern van jouw opleiding. Hierdoor vind je taalvakken of statistiek bijvoorbeeld niet terug binnen je opleiding.

Keuze uit twee trajecten: dagtraject of avondtraject

DSC08867.JPG

De opleiding wordt aangeboden in twee verschillende trajecten.

 • Voltijds studeren kan dankzij de dagopleiding. De lessen gaan door op maandag, dinsdag en woensdagochtend, de andere dagen ben je vrij om projecten en opdrachten uit te werken. Het modeltraject van deze opleiding duurt 2 jaar.
 • Wil je werken en studeren combineren? Dat kan: je volgt lessen ’s avonds. Opgelet: dit traject bestaat voor een stuk uit afstandsonderwijs. Dit betekent dat je thuis moet werken aan opdrachten, taken en projecten. Het vraagt van jou een stevige brok ambitie en mag zeker niet onderschat worden! Het modeltraject van deze opleiding duurt 3 jaar.
 • Je kan ook je eigen traject samenstellen: de opleiding is modulair samengesteld.

  Een haalbare overstap van het secundair

  DSC08848.JPG

  De HBO5-opleiding Boekhouden is voor de meeste studenten uit het secundair (middelbaar) onderwijs een haalbare opleiding. Deze opleiding is voor veel studenten een mooi alternatief, voor wie een bacheloropleiding niet onmiddellijk ziet zitten. Volgende uitgangspunten maken de kloof tussen secundair onderwijs en hoger onderwijs (HBO5) minder groot:

  • Binnen de HBO5 Boekhouden heb je zowel eindevaluatie (examen) als permanente evaluatie. Dankzij de permanente evaluatie kan de lector je opvolgen en bijsturen waar nodig. Zo word je op het einde niet geconfronteerd met onaangename verrassingen.
  • De theoretische kennis wordt beperkt tot de basis. De nadruk ligt bij de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het beroep uit te oefenen. Oefeningen maken een groot deel uit van jouw opleiding.
  • Lessen zijn verplicht. Hierdoor krijgen de lectoren de kans om jou te begeleiden en te coachen!

   Een diploma hoger onderwijs op korte tijd

   DSC08714.JPG

   Omdat de focus ligt op de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om later een boeiende job uit te oefenen, kan je het diploma behalen in twee jaar (in dagonderwijs) of drie jaar (in avondonderwijs).

   Na deze opleiding kan je de trotste eigenaar worden van een diploma hoger onderwijs (Associate Degree). Dit diploma zal jouw kansen op de arbeidsmarkt een boost geven.