Onze troeven

#Praktisch

DSC08873.JPG

Praktijkkennis wordt jouw middle name! Je leert vanuit de praktijk en samen met het werkveld. Je wordt klaargestoomd voor het echte werk en ondergedompeld in onze vier pijlers: 

 1. Boekhouden en administratie
  Met boekhouden basis, voortgezet en expert doe je een brede en stevige boekhoudkundige bagage op, en dit alles vanuit een digitale invalshoek.    
 2. Fiscale context
  Btw, personenbelasting en vennootschapsbelasting hebben straks geen enkel geheim meer voor jou. 
 3. Boekhoudkundige inzichten
  De werking van bedrijven doorzien? Kostprijzen berekenen en budgetten opstellen? De boekhouding analyseren? Yes, you can!  
 4. Juridische context
  Dankzij een stevige basiskennis recht kan je later partners doorverwijzen naar de juiste partijen. Daarnaast kan je hen bijstaan in de keuze voor de juiste ondernemingsvorm en begeleiden in de evolutie van de onderneming. 


Bijna de helft van de opleidingstijd sta je rechtstreeks in contact met het werkveld: het moment om je opgedane kennis meteen toe te passen en uit te breiden! Hierin word je gecoacht en begeleid door de lectoren en experten uit het werkveld zelf. 

De verschillende modules vind je in onze opleidingsbrochure.

#Sociaal

DSC08867.JPG

Communiceren doen we allemaal, maar doen we dat altijd even efficiënt? Als Accounting Administrator kom je terecht in een commerciële omgeving, dagelijks kom je in contact met sociale secretariaten, financiële instellingen of de overheid. Goed en efficiënt communiceren vormt dus een sleutelcompetentie in jouw job!

Net zoals in het werkveld werk je tijdens projecten vaak samen in team: overleggen, gesprekken voeren, feedback geven en ontvangen enz. Deze gesprekstechnieken scherpen meteen ook je social skills aan. Ze komen aan bod in de modules Professionele Bedrijfscommunicatie en –administratie en professionele ontwikkeling en doorheen verschillende projecten.

  #Digitaal

  DSC08848.JPG

  Vanaf dag één gaan we de digitale weg op en gebruiken we actief kantoor- en boekhoudsoftware. Je hoeft geen voorafgaande computerkennis te hebben, wel een gezonde goesting om in een digitale omgeving te werken. Tijdens heel wat lessen werk je met een laptop, dit is dus een absolute must.

   #JouwKeuze

   DSC08714.JPG

   Hoe lang doe je over de opleiding?

   Dag of avond? Starten in september of in februari? Studeren over 2 of 3 jaar, of op mijn eigen tempo? Werken en studeren combineren?
   Absoluut, #JouwKeuze.

   Je kan de opleiding die bestaat uit 120 studiepunten volgen in een tweejarig modeltraject tijdens de dag. Werk je momenteel al en kies je liever voor het avondtraject? Dan doe je er 3 jaar over.

   Je kan ook kiezen voor een opleiding op maat, waarbij je samen met de trajectbegeleider een persoonlijk en haalbaar traject opstelt. 

   Onze lectoren zijn er voor jou: ze begeleiden je van heel dichtbij en trachten je zo goed mogelijk op te volgen tijdens jouw leerproces. Binnen onze graduaatsopleiding wordt gewerkt met heel wat permanente evaluatie, die voldoende gespreid wordt over het semester. 

   Naast de begeleiding binnen de verschillende modules en de opleiding kan je een beroep doen op de talentcoach van Stuvo.

   #Studentenbegeleiding

   We zorgen voor een haalbare overstap van het secundair naar het hoger onderwijs. Doordat we zoveel mogelijk vertrekken vanuit oefeningen en toepassing blijft de theorie beperkt tot de basis.  Op tijd bijsturen kan perfect dankzij de permanente evaluatie.

   We werken met kleine klasgroepen waardoor de lectoren dicht bij de studenten staan en er een begeleiding en opvolging op maat wordt verzekerd.