Jouw toekomst

Met een diploma van verpleegkundige kan je vele wegen uit. Je kan aan de slag in heel wat sectoren, of je kan ervoor kiezen nog bij te studeren.

De job van je leven!

DSC06218.jpg

Als verpleegkundige kun je terecht in tal van instellingen en sectoren, zoals:

  • de acute verzorgingssector (ziekenhuizen)
  • de bejaardenzorg
  • pediatrische zorg of zorg voor kinderen en gezinnen
  • de psychiatrische hulpverlening
  • de eerstelijnsgezondheidszorg (o.a. thuiszorg)
  • de sector voor personen met een beperking, ...

Met het brede bachelordiploma Verpleegkunde van Howest liggen alle wegen voor jou open. Je hoeft zelfs niet in België te blijven. Je diploma voldoet aan alle vereisten om je op de Europese arbeidsmarkt te profileren als kwaliteitsvol, polyvalent inzetbare verpleegkundige.

Postgraduaten Verpleegkunde

howest illustraties_toekomst cropped.png

Na je bacheloropleiding is er de mogelijkheid om verder een postgraduaat te volgen om je te specialiseren. Dit kan direct na je studies, of enkele jaren nadien.
De huidige postgraduaten van 60 studiepunten of één academiejaar worden – met de introductie van de 4-jarige opleiding – afgebouwd (laatste instap in september 2021). Voor studenten die de 4-jarige opleiding gevolgd hebben zullen er postgraduaten van 20 of 30 studiepunten opgericht worden, met de focus op theoretische verdieping voor studenten die reeds aan de slag zijn op een bepaalde afdeling (bvb. oncologie, geriatrie, intensieve zorgen,…).

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een masteropleiding te volgen. Verpleegkunde is de enige opleiding waarbij je eerst op de hogeschool een professionele bachelor moet volgen, om te kunnen instappen in de masteropleiding.

Opleiding / Dienst