Overslaan en naar de inhoud gaan

Johanna D’haene behaalde haar diploma Toerisme en Recreatiemanagement in 2016. Nu is ze projectmedewerker bij Westtoer.

Eye-opening stage in Manilla

Het hoogtepunt tijdens mijn opleiding was ongetwijfeld mijn stage in Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen. Zelf ben ik half Filipijns, en dat maakte het voor mij extra spannend. Ik volgde stage voor een Nederlandse NGO die tours organiseerde in de sloppenwijken van Manilla.

De mensen die in de sloppenwijken woonden, kregen de mogelijkheid om een opleiding te volgen tot tourleaders. Hier zorgde de NGO zelf voor. Door de nieuwe jobs kregen de mensen een goed betaald loon. De tourleaders namen toeristen mee in de sloppenwijken en lieten hen zien hoe de levensomstandigheden er zijn. Een serieuze eye-opener voor de bezoekers, maar ook voor mij...

Toerisme en duurzaamheid: mijn dada’s

Ik wou van kleins af aan heel graag juffrouw worden, maar dat is er toch niet van gekomen. De opleiding Toerisme paste heel goed bij mijn studierichting in het middelbaar, want ik deed Economie Moderne Talen. Uiteindelijk heb ik samen met mijn ouders de keuze gemaakt om de opleiding te volgen en heb ik er absoluut geen spijt van gehad.

Ik vond Howest een heel leuke school en heb hier veel nieuwe vrienden leren kennen. Daarnaast was de opleiding ook interessant en divers. Na mijn studie toerisme volgde ik nog een postgraduaat duurzame ontwikkeling, want dat is een onderwerp dat mij heel dierbaar is.

Van hotelmedewerker tot projectmanager

Ik startte mijn loopbaan in toerisme als receptionist bij Ibis. Een afwisselende job, maar tochniet helemaal mijn ding. Vandaag ben ik projectmedewerker bij Westtoer en werk ik aan hetproject: ‘Landscapes Feel Flanders Field’. Het project focust zich op het herdenkingslandschap van de eerste wereldoorlog. We doen dit in samenwerking met heel wat andere partners, zoals musea.

We zetten ook zelf acties op, zoals de 50.000 bloemen voor Flanders Field , waarbij we het herdenkingslandschap en de lokale bevolking echt in de bloemetjes hebben gezet. Ik ben van nature iemand die graag planningen maakt en organiseert, dus een job als projectmanager is me echt op het lijf geschreven.