Overslaan en naar de inhoud gaan

Heleen Vanwijnsberghe behaalde haar diploma Toerisme en Recreatiemanagement in 2019. Nu werkt zij als Travel Designer in de afdeling Oceanië bij Best of Travel in Roeselare.

Best of jobs

Ik ben Travel Designer bij Best of Travel (BOT) en werk in de afdeling Oceanië. Bij BOT heb ik als taak om reispakketten op maat te maken voor de bestemmingen Oceanië en Nieuw-Zeeland. Ik ben dus bezig met toeristisch transport én accommodatie én activiteiten... Dit zorgt ervoor dat elke dag een nieuwe situatie brengt. Wie denkt dat werken in een reisbureau saai is, heeft het dus totaal verkeerd voor!

Toerisme laat je nooit meer los

Vlak na mijn afstuderen in toerisme brak Corona uit... De toeristische sector was hard geraakt en het was hierdoor moeilijk om een toffe job te vinden. Ik besloot nog een jaartje bij te studeren en koos voor een verkort traject Communicatiemanagement.

Daarna kon ik starten bij een e-commerce bedrijf, maar mijn passie voor toerisme liet me niet los... Via een vriendin hoorde ik dat Best of Travel nieuwe medewerkers zocht. Ik heb meteen gesolliciteerd en was heel blij dat ik mocht starten!

Howest stoomt je klaar voor de praktijk

Tijdens dag één van mijn opleiding bij Howest werd ik al persoonlijk aangesproken door een docent. Wat een shock, een docent die mij herkent! En wat een verschil met mijn eerste opleiding aan de universiteit, waar niemand van de lesgevers moeite doet om je te leren kennen! Af en toe krijg ik zelfs nog een berichtje van docenten met de nieuwsgierige vraag waar ik ben beland.

Ik vind het aantrekkelijk dat Howest je onderdompelt in de praktijk. Je bent voorbereid op de sector en weet waar je aan begint. Dit heb ik ook ondervonden tijdens mijn stage in Australië. Deze stage heeft ervoor gezorgd dat ik de wereld heb leren kennen, dat ik vandaag ben wie ik ben en dat ik vandaag een droomjob heb bij Best of Travel.