Skip to main content

Bachelor Applied Health and Lifestyle Sciences

Have you always wanted to know how to motivate people to make durable changes in their behaviour in the context of a healthier lifestyle? Do you like working with people and not sitting still? In the Bachelor of Applied Health & Lifestyle Sciences we will teach you to anticipate health care of the future: preventive instead of curative. 

This programme is only available in Dutch. Find out more here.

Howest - bachelor Toegepaste Gezondheidswetenschappen

Kwaliteitsvolle opleiding

Kwaliteitszorg zit ingebed in de dagelijkse werking van onze opleidingen. We verbeteren continu en systematisch de kwaliteit van onze opleidingen. De betrokkenheid van studenten, werkveld en alumni is hierbij cruciaal. Lees meer over de kwaliteitszorg van onze opleidingen.

In 2018 werd de bacheloropleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen beoordeeld door een onafhankelijk en extern panel. De accreditatie werd uitgevoerd door NVAO. De kwaliteit van de opleiding werd positief beoordeeld. Het rapport van het panel met de sterke punten en ontwikkelpunten kun je hier raadplegen.

Recent afgestudeerden van de bacheloropleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen zijn tevreden over de kwaliteit van de gevolgde opleiding. Consulteer hier enkele kerncijfers over de tevredenheid.

Jump it out, enthousiaste studenten.

Samenwerken

Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen.

Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

Bekijk onze onderzoeksprojecten

Een bachelorproef, een brainstorm, een projectweek of een semester lang samenwerken met een groep studenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​

Heb je interesse om een stagiair Toegepaste Gezondheidswetenschappen te ontvangen in jouw organisatie, bedrijf, praktijk…? Bekijk dan zeker even onze stagegids met meer informatie over de inhoudelijke en organisatorische verwachtingen ten aanzien van een stageplaats maar ook wat je kan verwachten van onze stagiairs. Tot slot vind je in de stagegids een stappenplan om een stageproject in te dienen op ons Howest stageplatform en kan je de contactgegevens raadplegen van de stagecoördinatoren.​

Bekijk hier de stagegids voor meer informatie

Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

Laptops