Jouw toekomst

Waar ga je later werken?

De dag dat je je diploma in de hand hebt, slaak je een zucht van opluchting. Maar dan begint het pas echt goed. Als bachelor in de Journalistiek kun je natuurlijk aan de slag bij één van de vele media. Radio, televisie, websites, kranten en tijdschriften: altijd zijn ze op zoek naar dynamische, taalvaardige en creatieve medewerkers. Ook researchers en productietalenten zijn erg gegeerd.

Maar er is nog leven buiten de journalistiek. Door je talenkennis, schrijf- en spreekvaardigheid kun je terecht in tal van bedrijven en organisaties. Je schrijft teksten, geeft het bedrijfsblad vorm, maakt videoreportages en levert content voor websites. Ten slotte kom je ook in aanmerking voor alle functies waarvoor een bachelordiploma is vereist. Bij de overheid bijvoorbeeld, maar ook in het onderwijs en heel wat non-profitorganisaties.

Uiteraard kan je na je studies aan Howest ook nog verder studeren.

Verder studeren

Journalistiek_006.jpg

Wil je na je bachelor in de Journalistiek nog verder studeren? De opleiding geeft je graag advies over de vele mogelijkheden. Via een schakeljaar stroom je door naar een academische masterstudie Politieke Wetenschappen, Europese studies, Communicatiewetenschappen of Geschiedenis? Of wil je je omscholen tot leerkracht? Je bekwamen in de audiovisuele sector? Andere studenten deden het je voor dus ook jij kunt het.

"De aanpak van Howest was de perfecte leerschool voor de praktijk. Fouten maken kan, zolang je er maar uit leert. De vele praktijklessen zorgden ervoor dat ik nog tijdens mijn laatste jaar de kans kreeg om als freelance journalist te beginnen bij de regionale televisiezender Focus & WTV.
Ik besloot om nog verder te studeren aan UGent en combineerde mijn master EU-Studies met freelanceopdrachten voor Focus-WTV. Howest zorgde zowel voor een goede basis in het werkveld als voor mijn universitaire studies."

Sander Van Nieuwenhuyse