Go International

Dream big! Go international!

Op stage in het buitenland

13 weken onder een stralende zon of liever een frisse neus in het hoge noorden? Je kiest het helemaal zelf. Een nieuwe taal, nieuwe vrienden, nieuwe gebruiken, je interculturele competenties bijschaven … het hoort er allemaal bij. Voor de nieuwsgierigen onder jullie een kans die je niet zomaar laat liggen.

Studeren in het buitenland

Aan een andere hogeschool lessen volgen in communicatie, dat is best eens interessant. Je schaaft je talenkennis bij, je sociale vaardigheden, je verkent andere vakgebieden gerelateerd aan communicatie en je voelt je vrijer dan ooit.

Erasmus Belgica

Dicht bij thuis, maar toch een beetje weg. Net over de taalgrens in eigen land, kun je je studies verder zetten. Je schaaft je Frans dubbel en dik bij en dat oogt mooi op je cv!

China from within

3 weken naar China, je had het niet durven dromen! Samen met een groep Howest-studenten ga je Chinese studenten vergezellen en wissel je ervaringen uit. Een basic taalcursus helpt je net voldoende om niet verloren te lopen.

Op studiereis naar New York

Jawel, onze dikste kers op de taart. De meest befaamde communicatiebureaus bezoeken, daar draait het vooral om. Maar je hebt beslist de tijd om de stad en haar geheimen te ontdekken. Ook dat is voer voor een communicatiespecialist.

International agency voor 1 week (HedCom)

Samen met een international team van studenten ga je de uitdaging aan en werk je gedurende een 4-tal dagen aan een communicatiecase uit het werkveld. Niet alleen fijn om te zien hoe communicatie aan andere scholen bijgebracht wordt, maar je maakt er beslist fijne vrienden. Wie weet zelfs voor het leven!

International competition (EdCom)

Internationale ervaring opdoen van aan je schoolbureau, dat kan ook. We nemen elk jaar deel aan deze competitie voor een internationale/Europese ngo of bedrijf. De voertaal is steevast Engels.

Fu** it, Let’s go to New York!

Even if it ain't all it seems, I got a pocketful of dreams
Baby I'm from New York
Concrete jungle where dreams are made of
There's nothing you can't do
Now you're in New York
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you
Hear it for New York, New York, New York

In het laatste jaar nemen we je mee naar New York. Je snuift er de sfeer en cultuur op van deze topper, maar vooral: je raakt geïnspireerd en gebeten door de beklijvende verhalen van de crème de la crème van de communicatiewereld (read blogpost New York 2020).