Overslaan en naar de inhoud gaan

Boost je profiel met strategie, research en expertise

Het verkort traject na het graduaat Marketing- & Communicatiesupport biedt je de kans om in 2 jaar tot communicatiespecialist om te transformeren. We spijkeren je communicatiestrategie bij, zoomen in op marketingcommunicatie en corporate communicatie (in het Engels!), leren je trends te spotten, verruimen je blik op vlak van business economics en werken aan je Engelse en Franse taalvaardigheid.

Je bouwt expertise op binnen een specifiek communicatiedomein door te kiezen voor één van onze 3 keuzetrajecten: Content Creation, Digital Marketing & Sales en Media & Events.

Als klap op de vuurpijl schrijf je je bachelorproef, ontwikkel je je personal brand voor en achter de camera én ga je op stage als communicatiemedewerker in het domein waarin jij wil specialiseren. Een toegevoegde waarde voor je cv!

Stills van presentatie van prototype door studenten van het verkort traject communicatie aan Howest

Jouw lesrooster

Elke week heb je 20 à 24 uur les. De lesuren sluiten zo goed mogelijk op elkaar aan. Hieronder kan je een voorbeeld lesrooster consulteren. Dit kan per academiejaar uiteraard afwijken. Het definitief lesrooster wordt in september gecommuniceerd.

Foto van bachelor studenten communicatie aan howest tijdens een hoorcollege

Eerste jaar

Je zet je eerste stappen in communicatieonderzoek, krijgt inzicht in de strategie achter de communicatieproducten, leert trends te spotten en versterkt je talenknobbel.

Je past je nieuwe inzichten meteen toe: Je maakt met behulp van je kennis uit je vooropleiding verschillende content formats en je ontwikkelt je personal brand zowel voor als achter de camera.

Tweede jaar

Je bouwt expertise op door te kiezen voor één van onze 3 keuzetrajecten: Content Creation, Digital Marketing & Sales en Media & Events.

Raadpleeg de ECTS-fiches van deze opleiding
Foto van alumnus van howest communicatie Sciandri Jacques tijdens zijn job als social media expert bij voetbalploeg Zulte-Waregem

Iedereen communiceert

Elke stad, gemeente, culturele instelling, ngo, commerciële organisatie, mediaspeler … heeft communicatieprofessionals nodig.

Specialist of allround?

Er wacht jou een heel brede waaier aan jobs. Wat denk je van copywriter, eventmanager, PR-consultant, content creator, mediastrateeg of social media expert? Of allround communicatiemedewerker, die alles overziet? Je bent er klaar voor!

Kostenraming

We geven je een raming van de studiekost van de opleiding Communicatie na graduaat aan Howest. We maken daarbij een onderscheid tussen de algemene studiekost en de opleidingsgebonden studiekosten.

Lees meer

Studiefinanciering

De sociale dienst van Stuvo staat klaar om je in alle discretie te ondersteunen bij financiële vragen. Bekijk samen of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Lees meer

Inschrijven

Je kan je vanaf 1 maart registreren voor 2024-25. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 31 augustus
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Kortrijk:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Student met brochure van Howest

Troeven van de opleiding

Je kan je vanaf 1 maart registreren voor 2024-25. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Samenwerken

Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen. 

Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

Bekijk onze onderzoeksprojecten

Een bachelorproef, een brainstorm, een projectweek of een semester lang samenwerken met een groep studenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​ ​

Wil je een stageproject indienen en zo in contact komen met vers Howest talent? Gebruik hiervoor het Howest stageplatform.

Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

Laptops
The Level

Hét grote pluspunt bij Howest is de persoonlijke aanpak. De lectoren kennen elke student en volgen je nauw op. De gebouwen van Howest hebben bovendien een ziel. Op de bruisende campussen heerst een gemoedelijke sfeer onder studenten en lectoren. Ook bij het administratief personeel en Stuvo staat de deur altijd open.

Aan deze hogeschool leer je niet enkel in boeken, je stapt ook de wereld in en oefent in de praktijk. De uitgebreide stages bereiden je voor op de arbeidsmarkt. Na de opleiding ben je klaar voor het echte werk of kan je verder studeren als je dat wil.

Evy Schacht
Howest Alumna 2021

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Jan Dauwe

Jan Dauwe

Opleidingscoördinator

Indien je een laptop koopt via Howest, kan je bekijken welke laptop de opleiding aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties.

Bekijk welke laptop de opleiding aanraadt

Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

De communicatie- en creatieve vakken zijn voor alle studenten nieuw. Je hebt dus geen voorkennis nodig. Wat de talen betreft, streven we ernaar om in het eerste jaar iedereen op hetzelfde niveau te krijgen voor Frans, Nederlands en Engels. Onze taaldocenten volgen zowel sterke als minder sterke studenten goed op. Sterke studenten krijgen bovendien extra uitdagingen. We werken op maat van de student, maar de examens zijn voor iedereen dezelfde.

Studenten die voldoende tijd en energie in Frans en/ of Engels investeren, kunnen slagen. We weten uit ervaring dat inzet en motivatie een grote rol spelen. Als opleiding zoeken we dan ook steeds naar methodes om elke student zo goed mogelijk te motiveren en te ondersteunen. We streven ernaar dat alle studenten afstuderen met het noodzakelijke niveau B2 voor de mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 

Bij Howest focussen we op integratie tussen verschillende module-inhouden en veel projectwerk. En dit vanaf het begin van de opleiding. Zo heb je aan het einde van je studie een mooi portfolio opgebouwd. Je komt terecht op een school waar leerlingen en docenten elkaar kennen, waar we echt één op één kunnen werken, je persoonlijk kunnen begeleiden en meer divers onderwijs kunnen bieden. Geen fan van grote zalen en mensenmassa's, maar graag wat kleiner? Dan is de opleiding Communicatie aan Howest een hele goede keuze.

Je kan vaak keuzes maken op basis van je interesses. Dit kan bijvoorbeeld op het niveau van het thema van je podcast of je blogs en vlogs.

In het derde jaar kies je een specialisatie: Content Creation, Digital Marketing & Sales of Media & Events.

In de module Collectief werk je samen met specialisten van andere opleidingen en kies je zelf je opdrachtgever. Maar je kunt ook je specialisatiedomein kiezen voor de twee stages. Zo geef je een persoonlijk tintje aan je opleiding.