Overslaan en naar de inhoud gaan

Ben jij een toekomstige student communicatie? Dan heb je veel baat bij het lezen van onderstaande tips. Dit is als het ware dé survival gids met vele ongekende insiders voor nieuwkomers binnenin de opleiding communicatie. Geloof ons maar... We spreken uit ervaring. Met veel zwoegen en zweten hebben wij dit allemaal gaandeweg moeten ondervinden. Want geef nu toch zelf toe, als student krijgen we graag alles kant en klaar voor onze neus geschoteld. Dus we hadden zelf gehoopt op deze gouden tips aan het begin van ons avontuur.

Klein hongertje? (Of dorstje?)

Howest komt met de ‘perfecte’ snacks. In The Penta bevinden zich een aantal automaten, maar ook het restaurant biedt verschillende mogelijkheden. De normale dag voor een communicatiestudent op vlak van snacks is vrij heftig. Het favoriete 10u30 snackje is het worstenbroodje! In de middagpauze duik je in het ruim assortiment van zoetigheid. Een donut, muffin, eclair... je vindt het er allemaal. Als vieruurtje weten we de weg te vinden naar de automaten. Kinderbuenos, chipjes of gewoon een verfrissend drankje. Meer heb je meestal niet nodig.

Studenten aan de slag in marketing en communicatie.

Slijmbaltechnieken op scherp

Je hebt drie maanden vakantie voor je in deze richting start, genoeg tijd dus om ervoor te zorgen dat je slijmbaltechnieken helemaal op scherp staan. Deze zal je het meest kunnen gebruiken bij Dirk Laverge, die is heel makkelijk te overtuigen. Je hebt alleen een snoepje of een simpel praatje nodig en hij is verkocht. Hij is de makkelijkste prooi der docenten, maar natuurlijk houdt het hier niet bij op. Wanneer je een uurtje goed oplet bij Lieselot Vandamme en haar daarna collectief jullie schattigste blik toewerpt, zou ze al eens haar lessen durven stopzetten voor gratis bier in De Villa van Centaura. Goed focussen en meewerken is dus vanzelfsprekend één van de beste technieken, alhoewel de meeste studenten deze niet meteen verkiezen (zie namelijk de volgende tip).