Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeks­projecten

EntrepeneurUganda

Er is een hoge werkloosheidsgraad bij jongeren in Oeganda (83%, UBOS 2018). Tijdens dit onderzoek wordt bekeken hoe MUST (Mbarara University of Science and Technology) worden versterkt op het vlak van innovatie, technologie en ondernemerschap.                                     

GalvanEyez Infra

Het creëren van digitale content (marketingcampagnes, websites, apps en VR/AR-applicaties) vereist een grondig begrip van de ervaringen en reacties van de eindgebruiker. Traditionele methoden zoals surveys geven waardevolle inzichten, maar missen vaak de onbewuste reacties.      

FUND-UP

Dit onderzoek richt zich op financiële uitdagingen bij non-profitorganisaties, waarbij velen subsidie-afhankelijk zijn en hun financiële situatie achteruitgaat volgens de recente Barometer van Verenigingen.                                                                          

StartUpWellbeing

Werkbaar werk is essentieel voor duurzaam ondernemen. Ondanks de groeiende aandacht ontbreekt het aan een geïntegreerde en proactieve aanpak. StartUpWellbeing wil starts-ups proactief begeleiden en empoweren bij het uitwerken en implementeren van een werkbaarheidsplan.           

LORECO

We stoten als samenleving op verschillende grenzen: klimaatopwarming, afbrokkelen van lokale handel en minder sociale cohesie. Het zijn allemaal zaken die zijn veroorzaakt door de manier waarop we ons geldsysteem, economie en maatschappij hebben vormgegeven de voorbije decenia.  

BAR Brexit

De regelgeving met betrekking tot de de Brexit evolueert snel. Dit vraagt een doorgedreven specialisatie die zeer tijdsintensief is. Via dit project gaan we na welke update de opleidingen moeten krijgen.