Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is het verschil tussen een graduaat, een bachelor of master? Wat is het verschil tussen een hogeschool en universiteit? En wanneer kan je een banaba of postgraduaat volgen?

Lees meer

Elke student krijgt bij de eerste inschrijving voor een bachelor of master in het hoger onderwijs in Vlaanderen of Brussel een leerkrediet van 140 studiepunten. Die studiepunten zet je in tijdens jouw studies, maar je kan ze ook terugverdienen. Het saldo aan studiepunten dat je hebt, is jouw ‘leerkrediet’.

Lees meer

Elk opleidingsonderdeel dat je in het hoger onderwijs volgt, telt mee voor een aantal studiepunten. Ze vertellen jou iets over de werkbelasting en over de evolutie van jouw traject. Wanneer je geslaagd bent voor een opleidingsonderdeel verwerf je een creditbewijs.

Lees meer

Het drempeldecreet verplicht een modeltraject. Niet slagen in je drempelpakket binnen twee jaar verhindert herinschrijving voor dezelfde bachelor gedurende zes jaar.

Lees meer

Een geïndividualiseerd traject in hoger onderwijs biedt vrijstellingen of gespreide modules, afgestemd op eerder opgedane kennis of persoonlijke planning.

Lees meer

Howest biedt afstudeerrichtingen en keuzetrajecten aan. Deze verschillen in werking en inhoud, hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt.

Lees meer

Bij Howest kies je als student een diplomacontract, creditcontract of examencontract om een diploma of credits te behalen voor een opleiding of opleidingsonderdeel.

Lees meer

Het spreekt voor zich dat je een bepaald onderwijsniveau moet behaald hebben om te mogen starten in het hoger onderwijs. Je moet dus voldoen aan de toelatingsvoorwaarden.

Lees meer

De academische kalender ziet er anders uit dan de kalender in het secundair onderwijs. Van de start en de onthaaldagen tot de lesperiodes, examens, opleidingsonderdeelanties en vrije dagen...

Lees meer

Vond je geen antwoord op jouw vraag?

Neem contact op met de studieadvies [at] howest.be (studieadviesdienst).

Contacteer ons