Inschrijven

Inschrijven aan Howest

inschrijven_schema.jpg

Wie zich aan howest wil inschrijven, kan tijdens de info- of andere dagen van op de campus of van thuis uit online voorinschrijven en nadien bij het studentensecretariaat op de campus de inschrijving definitief afronden.

Deze voorinschrijving is een registratie. De voorinschrijving zorgt ervoor dat de definitieve inschrijving, bij persoonlijk aanmelden op het studentensecretariaat van de campus, op een vlotte manier kan verlopen.

Online registratie (voorinschrijving)

Definitief inschrijven: waar en wanneer?

howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

Definitief inschrijven kan op infodagen en op elke werkdag vanaf  29 juni en doe je bij het studentensecretariaat van de Howest-campus waar jouw opleiding gehuisvest is. Opgelet, het studentensecretariaat bevindt zich niet altijd op de plaats waar de infomomenten plaatsvinden.

Voor alle opleidingen van Kortrijk vinden de inschrijvingen plaats in de campus Graaf Karel de Goedelaan. Via bovenstaande link kan je controleren op welke locatie je terecht kan.

  • Tijdens het zomerverlof zijn de studentensecretariaten open van maandag tot vrijdag, telkens van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u30 .
  • We zijn gesloten op 11 juli, van 18 juli t.e.m. 15 augustus, tijdens de weekends en op officiële feestdagen.

Opgelet: inschrijven voor hbo5-opleidingen kan ofwel online (mail naar randy.lamiere@howest.be voor meer info) of in het secretariaat van Howest-CVO IVO in campus Howest, Rijselstraat 5, Brugge. (openingsuren van het secretariaat).

Wat neem je mee bij inschrijving?

howest illustraties_programma cropped.png

Bij definitief inschrijven dien je volgende documenten mee te brengen:

  • Je identiteitskaart + een kopie ervan
  • Je originele diploma secundair onderwijs of je voorlopig diploma + een kopie ervan. (indien een buitenlands diploma secundair onderwijs - bewijs van toelating – zie toelatingsvoorwaarden)
  • Indien van toepassing: attest waarmee je aantoont dat je vorig academiejaar recht had op een studiebeurs. Indien je vorig academiejaar een studiebeurs ontving, dan betaal je nu verminderd studiegeld (beurstarief)
  • Indien van toepassing: attest van werk / werkloosheid
  • Je bankkaart: betalen gebeurt bij inschrijving met bancontact.
  • Het bewijs dat je de instaptoets afgelegd hebt (bachelor in het onderwijs)
  • Het bewijs dat je geslaagd bent voor de artistieke toelatingsproef (bachelor in digital design & development)

Je contract wordt onmiddellijk opgemaakt.

Studentensecretariaat

howest illustraties_programma cropped.png

Voor informatie over je inschrijving en je administratief dossier kan je het studentensecretariaat contacteren.

Toelatingsvoorwaarden

howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

Wie zich wil inschrijven aan Howest, moet minstens een Vlaams diploma secundair onderwijs of HBO5 hebben behaald. Ook met een Nederlands diploma VWO en MBO-niveau 4 kan men rechtstreeks inschrijven.

Studenten met een ander (buitenlands) diploma secundair onderwijs kunnen inschrijven indien hun diploma toegang biedt tot de universiteit in het land van behalen diploma en indien men voldoet aan de taalvoorwaarden opgenomen in het  onderwijs- en examenreglement. Stuur eerst een mail naar toelating@howest.be om na te gaan of je diploma in aanmerking komt. Indien dit zo is, krijg je een bewijs van toelating, waarmee je je kan inschrijven.

Wie geen diploma secundair onderwijs heeft, krijgt via een toelatingsonderzoek alsnog de kans zich in te schrijven. Er zijn speciale procedures voor het toelatingsonderzoek.

Wil je inschrijven in een bachelor onderwijs, dan dien je eerst de Instaptoets Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Kleuteronderwijs af te leggen.

Wat je vroeger al gedaan hebt: evk en evc

howest illustraties_kwaliteitslabel cropped.png

Met wat je vroeger hebt gestudeerd (eerder verworven kwalificaties - evk) of elders hebt geleerd door ervaring (eerder verworven competenties - evc) kun je voor een studietraject misschien wel vrijgesteld worden voor één of verschillende opleidingsonderdelen of partims.

Er zijn speciale procedures voor evk en evc's.

Starten in februari

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Je hebt het gevoel dat je niet de juiste studiekeuze gemaakt hebt, maar je wilt niet bij de pakken blijven zitten? Start aan Howest een nieuwe opleiding in februari.

Vanuit Howest bieden we je de mogelijkheid om via een traject op maat over te stappen naar de opleiding die bij je past. Deze opleiding start in februari en is gespreid over 7 semesters (of 3,5 jaar). Zo verlies je geen volledig academiejaar en verhoog je je kans op slagen.

Neem een kijkje in het opleidingsaanbod en maak een afspraak met de trajectbegeleider om samen je traject op maat uit te stippelen.

 
Voor alle opleidingen vangen de lessen aan op 12 februari, behalve voor de opleidingen Kleuteronderwijs, Lager Onderwijs, Secundair Onderwijs waarvoor die op 5 februari aanvangen.

Infomomenten

SID-in Oost-Vlaanderen

donderdag tot zaterdag
17/01 - 19/01
SID-in Oost-Vlaanderen

SID-in West-Vlaanderen

donderdag tot zaterdag
24/01 - 26/01
SID-in West-Vlaanderen

SID-in Antwerpen

donderdag tot zaterdag
31/01 - 02/02
SID-in Antwerpen

SID-in Limburg

donderdag tot zaterdag
14/02 - 16/02
SID-in Limburg

Infodag 23 februari 2019

zaterdag
23/02 10u-16u
Infodag 23 februari 2019

Infodag 27 april 2019

zaterdag
27/04 10u-16u
Infodag 27 april 2019

Infodag 29 juni 2019

zaterdag
29/06 10u-16u
Infodag 29 juni 2019

Infodag 31 augustus 2019

zaterdag
31/08 10u-13u
Infodag 31 augustus 2019