Inschrijven

Inschrijven aan Howest

Wil je je aan Howest inschrijven?

Je kan je vooraf online registreren en nadien bij het studentensecretariaat op de campus de inschrijving definitief afronden. De voorinschrijving zorgt ervoor dat de definitieve inschrijving, bij persoonlijk aanmelden op het studentensecretariaat van de campus, op een vlotte manier kan verlopen.

Online registratie (voorinschrijving)

Definitief inschrijven: waar en wanneer?

howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

Definitief inschrijven kan op infodagen en op elke werkdag vanaf  de infodag eind juni en doe je bij het studentensecretariaat van de Howest-campus waar jouw opleiding gehuisvest is.

Voor alle opleidingen van Kortrijk vinden de inschrijvingen plaats in de campus Kortrijk Weide- Gebouw B, Graaf Karel de Goedelaan 5.

Voor alle opleidingen van Brugge vinden de inschrijvingen plaats in de campus Brugge Station - BST5, Rijselstraat 5

Voor alle opleidingen van Oudenaarde vinden de inschrijvingen plaats in Campus Oudenaarde, Fortstraat 47

Openingsuren, contactgegevens en routeplan

Wat neem je mee bij inschrijving?

howest illustraties_programma cropped.png

Bij definitief inschrijven dien je volgende documenten mee te brengen:

  • Je bankkaart: betalen gebeurt bij inschrijving met bancontact (niet met cash en niet met visa)
  • Je identiteitskaart 
  • Je originele diploma secundair onderwijs of je voorlopig diploma + (indien een buitenlands diploma secundair onderwijs - bewijs van toelating – zie toelatingsvoorwaarden)
  • Indien van toepassing: attest waarmee je aantoont dat je vorig academiejaar recht had op een schooltoeslag voor het secundair onderwijs of een studietoelage van de Vlaamse overheid. Bij afgifte van één van deze attesten betaal je bij inschrijving verminderd studiegeld (beurstarief)
  • Indien van toepassing: attest van werk / werkloosheid
  • Het bewijs dat je de instaptoets afgelegd hebt (Educatieve bachelor)
  • Het bewijs dat je geslaagd bent voor de artistieke toelatingsproef (bachelor in digital design & development)

Je contract wordt onmiddellijk opgemaakt.

Kostprijs?

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Studentensecretariaat

howest illustraties_programma cropped.png

Voor informatie over je inschrijving en je administratief dossier kan je het studentensecretariaat contacteren.

Toelatingsvoorwaarden

howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

Wie zich wil inschrijven in een bacheloropleiding, moet minstens een Vlaams diploma secundair onderwijs of HBO5 hebben behaald. Ook met een Nederlands diploma VWO en MBO-niveau 4 kan men rechtstreeks inschrijven.

Studenten met een ander (buitenlands) diploma secundair onderwijs kunnen inschrijven indien hun diploma toegang biedt tot de universiteit in het land van behalen diploma en indien men voldoet aan de taalvoorwaarden opgenomen in het  onderwijs- en examenreglement. Stuur eerst een mail naar toelating@howest.be om na te gaan of je diploma in aanmerking komt. Indien dit zo is, krijg je een bewijs van toelating, waarmee je je kan inschrijven.

Wie zich wil inschrijven in een graduaatsopleiding, kan dit met een diploma secundair onderwijs maar ook met een getuigschrift van het tweede leerjaar derde graad BSO dat minstens 3 jaar geleden behaald werd.

Wie niet voldoet aan deze voorwaarden, krijgt via een toelatingsonderzoek alsnog de kans zich in te schrijven. Er zijn speciale procedures voor het toelatingsonderzoek.

Wil je inschrijven in een bachelor onderwijs, dan dien je eerst de Instaptoets Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Kleuteronderwijs af te leggen.

Wil je inschrijven in de bachelor digital design & development, dient eerst te slagen voor een artistieke toelatingsproef.

Wat je vroeger al gedaan hebt: evk en evc

howest illustraties_kwaliteitslabel cropped.png

Met wat je vroeger hebt gestudeerd (eerder verworven kwalificaties - evk) of elders hebt geleerd door ervaring (eerder verworven competenties - evc) kun je voor een studietraject misschien wel vrijgesteld worden voor één of verschillende opleidingsonderdelen of partims.

Er zijn speciale procedures voor evk en evc's.

Starten in februari

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Je hebt het gevoel dat je niet de juiste studiekeuze gemaakt hebt, maar je wilt niet bij de pakken blijven zitten? Start aan Howest een nieuwe opleiding in februari.

Een aantal graduaatsopleidingen starten in februari volledig opnieuw met een modeltraject.  In dit geval kan je 2 jaar later reeds je diploma behalen.

Voor andere opleidingen bieden we je de mogelijkheid om via een traject op maat over te stappen naar de opleiding die bij je past. Je start in februari en de opleiding is gespreid over een extra semester. Zo verlies je geen volledig academiejaar en verhoog je je kans op slagen.

Neem een kijkje in het opleidingsaanbod en maak een afspraak met de trajectbegeleider om samen je traject op maat uit te stippelen.

Infomomenten

Infodag in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde

zaterdag
14/03 10u-16u
Infodag in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde

Infodag in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde

zaterdag
09/05 10u-16u
Infodag in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde

Infodag in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde

zaterdag
27/06 10u-16u
Infodag in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde

Infodag in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde

zaterdag
29/08 10u-13u
Infodag in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde