Actief met de klas

"Howest biedt een ruime keuze aan (interactieve) workshops en educatieve projecten die gevolgd kunnen worden op de Howest-campussen of bij jou op school."

Het recept is steeds hetzelfde, de ingrediënten variëren volgens de eindtermen van de vakdomeinen verzorgd binnen de studierichtingen in het secundair onderwijs.

Ontdek ons volledig aanbod op deze pagina.

Ondersteuningsaanbod in functie van de GIP en onderzoekscompetentie.

Howest ondersteunt de realisatie van de geïntegreerde proef en onderzoekscompetentie van leerlingen uit het zesde jaar ASO, TSO en KSO.

De ondersteuning gaat van het aanreiken van onderwerpen (en de begeleiding ervan) over het aanleveren van theoretische informatie tot het helpen uitbouwen en begeleiden van een praktische laboproef.

Interesse? Contacteer Joachim Gruwez

Workshops à la carte

Wil je graag een workshop volgen op een zelf gekozen moment?

Kom en grasduin in onze menukaart aan interactieve workshops. Howest biedt een ruime keuze aan workshops die we graag geven in een van onze labo’s of lokalen of binnen de eigen schoolmuren.

Het recept is steeds hetzelfde, de ingrediënten variëren volgens de eindtermen waar je wil aan voldoen.

In sessies van een drietal uur krijgen leerlingen een korte inleiding over een gekozen onderwerp waarna ze zelf effectief aan de slag gaan. Want dat is waar we met Howest voor staan: praktijkgerichte workshops.

Overzicht workshops en inschrijven

Knappe koppen

Traditiegetrouw organiseert Howest de derde week van januari een workshopweek Knappe Koppen. Je kunt er met je klas komen proeven van een boeiende, interactieve workshop binnen je vakdomein.

Alle workshops zijn afgestemd op de leerplannen van het secundair onderwijs.

Meer info en inschrijven

GIP Award

Dien je GIP in en maak kans op een mooie prijs voor jou en je school.

Bestaat jouw GIP uit het ontwerpen van een machine of product? Integreer je zonnepanelen of innovatieve energiesystemen in een voertuig? Ontwikkel je een app of slimme koelkast? Staan typografie, compositie, kleurgebruik, illustraties of beeldbewerking in je GIP centraal?

Waag dan zeker je kans en dien je GIP in bij een van de vier categorieën ‘Design, Engineering, Energy of ICT’.

Meer info en inschrijven

Prijsbeesten

Wanneer het einde van het schooljaar in zicht komt betekent dat ook dat jullie school binnenkort een nieuwe lichting zesdejaars uitzwaait. Ongetwijfeld steekt een aantal daarvan er bovenuit omwille van een bepaalde prestatie of unieke persoonlijkheid. Dan is de proclamatie hét moment om die ‘beestige’ leerlingen in de bloemetjes te zetten.

Howest, dat een boon heeft voor gedreven studenten, biedt daarom met veel plezier een geschenk aan dat jullie tijdens dat feestmoment aan die prijsbeesten kunnen overhandigen.

Meer info en inschrijven

MyMachine

Creativiteit en verwondering. Dromen en ondernemen. Goesting om te leren. Maakonderwijs en STEAM. MyMachine verbindt mensen over de generaties heen.

De MyMachine methodologie van IDEE over ONTWERP tot MACHINE zijn geen afzonderlijke stappen. Integendeel. Het hele proces is gebaseerd op co-creatie, samenwerking tussen kinderen en studenten van alle onderwijsniveaus die als gelijken samenwerken om “droommachines” te realiseren gedurende één school/academiejaar. Small dreams, big ideas.

Meer info