Praktisch

Doelgroep

Energieverantwoordelijken van ondernemingen, facility managers, productie-verantwoordelijken, verantwoordelijken voor energietransitie en duurzaamheid, …

Vooropleiding van de cursist: Bachelor of master en je hebt interesse in energie, energietransitie en informatica

Opleidingsconcept

De opleiding ‘Energiemonitoring en Energietransitie’ is een echte hands-on opleiding. De projecten en casussen worden zoveel als mogelijk toegepast op de eigen onderneming.

De lessen worden gegeven door de Howest docenten uit de bacheloropleiding Energiemanagement en de European Master in Sustainable Energy System Management. Daarnaast worden ook gastsprekers met ruime expertise uit het werkveld uitgenodigd om hun ervaring te delen met de cursist.

Organisatie

De lessenreeks zijn blended learning:  een combinatie van on-campus en online sessies, maar ook (online) feedbacksessies en vragensessies. 

Dit postgraduaat start half oktober en eindigt eind mei. De lessenreeks wordt gespreid over deze periode. Er worden 2 modules gegeven voor Nieuwjaar en 3 in de periode erna. Er worden 5 contacturen per week voorzien. De contactmomenten worden gepland in een tijdsslot namiddag + avond. De data en kalender van de lessen zullen in september beschikbaar zijn.

De normale schoolvakanties worden gevolgd, dat wil zeggen dat er geen lessen zijn tijdens de herfst- kerst, krokus en paasvakantie.

De studiebelasting vergt bijkomende uren studie, afhankelijk van de vooropleiding en werkervaring.

De lessen gaan door in Howest, Campus Kortrijk Weide, Graaf Karel de Goedelaan 5, 8500 Kortrijk. Deze campus ligt op wandelafstand van het NMBS station van Kortrijk.

Evaluatie en getuigschrift

Aan de hand van een projecten, casussen en examens wordt op het einde van elke module de opgedane kennis van elke individuele cursist geëvalueerd. De examenmodaliteiten worden vastgelegd door het inrichtende moduleteam. Cursisten die een positieve evaluatie bekomen voor de examens van alle modules, ontvangen een getuigschrift ‘Energiemonitoring en energietransitie’. 

Het postgraduaat is een wettelijk erkende titel, die door een hogeschool kan worden uitgereikt in het kader van permanente vorming. Postgraduaten zullen in de toekomst ongetwijfeld de nieuwe standaard worden voor kwaliteitsvolle, langlopende opleidingen die door het Vlaams hoger onderwijs aangeboden worden in het kader van permanente vorming. Het postgraduaat Energiemonitoring en Energietransitie, editie 2020-2021, is een decretaal erkende opleiding en leidt dus tot een postgraduaat getuigschrift.

Als de cursist beslist om niet deel te nemen aan de evaluatiemomenten, kan de cursist een bewijs van deelname ontvangen.

Inschrijven

Je hebt de keuze uit verschillende opties:

  1. Je kan de volledige opleiding volgen (module 1 tot en met 5)
  2. Je kan kiezen om maar één semester te volgen (module 1 en 2 of module 3, 4 en 5)

Inschrijvingsgeld

  • Volledige opleiding (5 modules, 20 ECTS): € 3.000,-
  • Modules 1 en 2 (9 ECTS): € 1.350,-
  • Modules 3, 4 en 5 (11 ECTS): € 1.950,-

In dit bedrag is begrepen: deelname aan de lessen, examengeld en gebruik van het digitale leerplatform.

Uiterste datum van inschrijving? 1 oktober 2020 voor het eerste deel, 1 februari 2021 voor deel 2.

In geval van annulering wordt 10% van de inschrijvingsprijs in rekening gebracht voor de gemaakte administratiekosten. Bij annulering na 1 oktober 2020 blijft het volledige cursusbedrag verschuldigd. 
Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Laat 30 tot 40% van uw inschrijvingsprijs subsidiëren. 

Er is een minimumaantal inschrijvingen voor de opleiding doorgaat.

Inschrijven