Overslaan en naar de inhoud gaan

Steven De Bisschop behaalde zijn diploma Toerisme en Recreatiemanagement in 1998. Momenteel werkt hij als Countrymanager voor Air Canada.

Mijn eerste werkervaringen

Ik ben gelukkig direct in het werkveld terecht geraakt na mijn studie. Ik begon bij Singapore Airlinesals Reservations en Ticketing Agent. Na een jaar kreeg ik ook de mogelijkheid om een opleiding te volgen in Singapore zelf. Een echte topervaring. Door SARS, een virus dat de hele reiswereld dooreen heeft geschud, kwam een einde aan dit avontuur.

Gelukkig kon ik snel aan de slag bij Kales Airlines Services, een General Sales Agent (of GSA). Ik stond in voor Reservations en Ticketing, en voor desales naar reisagenten toe.

Veilige landing bij Air Canada

Na nog wat omzwervingen in de luchtvaartsector ben ik eindeljk “geland” in mijn droomjob bij Air Canada.

Air Canada (AC) was een nieuwe luchtvaartmaatschappij in België. Zij zochten een country manager voor België. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht om deze job te krijgen, omdat ik weinig tot bijna geen ervaring had in het leiden van een groep. Maar soms heb je een beetje geluk nodig en moet je er volledig voor gaan. Uiteindelijk heb ik de job gekregen en was ik de eerste persoon die verantwoordelijk was voor de route Montréal - Brussel.

Het leven zoals het is: Country Manager

Als country manager hou ik me bezig met de verkoop van Air Canada in België en de buurlanden. Naast het aansturen van het verkoopteam ben ik verantwoordelijk voor de opmaak, het bespreken en het controleren van de budgetten. Ook de marketing is een belangrijk onderdeel van mijn takenpakket.

De opleiding toerisme: mijn ticket naar mijn droomjob

Ik was eerlijk gezegd eerst begonnen met een andere opleiding voor ik in Toerisme terechtkwam. Ik begon met een lerarenopleiding, maar dat lag mij niet echt. Daarna ben ik even gestopt met studeren. Via een kennis leerde ik de opleiding Toerisme kennen. Dat sprak me direct aan omdat het zo’n brede opleiding is. Mijn jaren op Howest zijn ontzettend goed verlopen, en ik heb ook volop genoten van het studentenleven in Kortrijk. Maar bovenal is het dankzij mijn stage bij CSA Airlines dat ik terecht kwam in mijn favoriete sector: de luchtvaartsector.