Bachelor Communicatiemanagement

"Let's talk"

Je bent een échte Advertising addict, een Storyteller met passie voor digitale media of een op en top Sales talent. Je steekt je handen in de lucht bij om het even welk Event of je voelt vuur voor PR & Media? Let's Talk!

Je spreekt zonder angstzweet voor een groep of je hebt een vinnige pen. Creativiteit is jouw dada, je hebt een fascinatie voor cultuur en lifestyle en de online wereld behoort tot jouw natuurlijke habitat. Organiseren en plannen zit in je bloed en je wordt wild van strakke deadlines en brainstormen.

Jij hebt duidelijk communicatietalent!

Professioneel communiceren, dat is je verhaal op een doeltreffende en creatieve manier brengen. Je leert problemen analyseren, je in te leven in de doelgroep, strategieën en creatieve oplossingen bedenken. Je maakt kennis met de mediawereld en volgt trends en actualiteit op de voet. Je oefent je in onderzoek en vertaalt de resultaten naar een stevig communicatieplan.

Communicatiemanagement aan Howest is voor doeners en durvers met drive. Je vindt een theoretische omkadering belangrijk, maar je bent ervan overtuigd dat je pas écht leert ‘on the ­field’.

ECTS-fiches | opleidingsfiche in pdf

Enkele projecten

LetsTalkSocial

Academiejaar:2017-2018

Social media, we staan ermee op en gaan ermee slapen. We liken, maken vrienden, posten comments, sharen, klikken op ads, … Dus springen organisaties enthousiast in de diepe oceaan van social media. Iedereen wil zichtbaar zijn. Hoe blijf je trouw aan je brand op social media?  Hoe trigger je je doelgroep? Wat is de ROI van social media? Hoe activeer je jouw community?

Op het programma van Let’s Talk Social stonden alumnus Nick Vinckier, Digital Consultant bij Duval Union Consulting, Maarten Kesteloot, Co-founder & CEO Influo, een influencer marketing platform, Jan-Willen Lust, Head of Legal bij deJuristen, Camille Pollie, Community Manager bij OpenVRT, Niel Van Herck, Influencer & founder van Tjoolaard, Pieter Maenhout, ex-Fan Relationship Manager bij de Rode Duivels & huidig General Manager bij 90/24 Sports Brussels en Kim Castro Social Media Team Leader NMBS & Founder van Blue Kangaroo.

Meer Let’s Talks op letstalk.howest.be 

WOW Kortrijk 2017-2018

Academiejaar:2017-2018

“There is a whole new generation who’s ready to create a new society. We don’t know whether it will be better, it’s the fact that they are willing to create it. It’s about creating á society.”


WOW staat voor Window On the World. In dit interdisciplinaire project gaat Howest de uitdaging aan met de derdejaarsstudenten uit de opleidingen Communicatiemanagement, Devine, Ergotherapie, Industrieel Product Ontwerpen, Sociaal Werk en Toerisme en Recreatiemanagement.
Gedurende één week bezetten zij de Kortrijkse Budafabriek en Budascoop om samen te werken in opdracht van Het Heilig Hart in Kortrijk.

Autonomie, participatie, empowerment en enablement waren dé vier kernwoorden tijdens deze WOW-week. Vanuit deze visie gingen studenten samen met de bewoner op zoek naar wat voor hem of haar een betekenisvolle activiteit is en daaraan gekoppeld een wens, nood of behoefte. Studenten gingen daarmee aan de slag en kwamen tot een innovatief concept of prototype.

LetsTalkVideo

Academiejaar:2016-2017

Onze opvolger voor Let’s Talk Smart.

Content is king! En die content komt steeds vaker in de vorm van video. Let’s Talk Video wil een antwoord bieden op de vitale vraag: hoe kan video een echte toegevoegde waarde bieden aan de communicatie van jouw organisatie.

Studenten Communicatiemanagement gingen de uitdaging aan en werkten samen met docenten aan dit fantastisch event!

Meer Let’s Talks op letstalk.howest.be

LetsTalkSmart

Academiejaar:2016-2017

Smartphones worden alsmaar belangrijker in het bedrijfsleven. Wie hem slim wil gebruiken moet weten hoe ermee te werken.

Met dit inzicht organiseerden de studenten Events Let’ s Talk Smart, een steengoed evenement voor de communicatieprofessional. Ze nodigden 3 sprekers uit die elk vanuit hun perspectief advies brachten over het gebruik van de smartphone en de mogelijke applicaties voor het bedrijfsleven.

  • Veel bedrijven hebben een online strategie, maar Thomas Smolders had het over hoe men die online conversation verder kan perfectioneren met tekst, foto’s en video’s.
  • Beelden en infographics zijn aan een enorme opmars bezig. Vicky Bogaert is experte en toonde een aantal kneepjes uit het vak: de smartphone als je beste camera!
  • Zonder apps geen communicatie! Denk maar aan Mailchimp, Feedly enz. Kristof D’hanens & Mathias Algoet van Appstublieft brachten ene overzicht van de nieuwste apps.

letstalk.howest.be

LetsTalkSticky

Academiejaar:2016-2017

Als student Communicatiemanagement dagen we je af en toe eens uit om als ambassadeur onze communicatiecampagnes mee te helpen ondersteunen. LetsTalkSticky is daar het leukste voorbeeld van. Elke student krijgt 10 stickers krijgt om op affiches in de publieke ruimte te verspreiden. Op die sticker komt een quote die een dialoog aangaat met wat op de affiche te zien is. Via de hashtag #LetsTalkSticky gaat de campagne viraal op Instagram. In 2016 haalde deze campagne maar liefst 265 likes!

WOW Kortrijk

Academiejaar:2016-2017

“There is a whole new generation who’s ready to create a new society. We don’t know whether it will be better, it’s the fact that they are willing to create it. It’s about creating á society.”

WOW staat voor Window On the World. In dit interdisciplinaire project gaat Howest de uitdaging aan met de derdejaarsstudenten uit de opleidingen Communicatiemanagement, Devine, Ergotherapie, Industrieel Product Ontwerpen, Sociaal Werk en Toerisme & Recreatiemanagement.

Gedurende één week bezetten zij de Kortrijkse Budafabriek en Budascoop om samen te werken in opdracht van Straathoekwerk Kortrijk. De wereld is groter dan die van je eigen opleiding. Oogkleppen af is de boodschap!

Elk team gaat op zoek naar een innovatieve en creatieve oplossing voor een mensgerichte probleemstelling met betrekking tot één van deze vijf grote thema’s: energy, equipment, hygiene, sharing en food. Binnen elk thema wordt op het einde van de week een Howest Impact Award uitgereikt voor de meest vindingrijke oplossing.

POP is ART

Academiejaar:2015-2016

In 1956 scoorde Elvis Presley zijn eerste nummer 1 hit, de film ‘Rock Around The Clock’ werd een groot succes en Johnny Cash verkocht 2 miljoen exemplaren van ‘I Walk The Line’. In 1956 creëerde Richard Hamilton het eerste Pop Art kunstwerk dat een iconische status verwierf. Deze kunststroming viel niet toevallig samen met de globalisering van popmuziek en jongerencultuur. Rock (and Roll) werd Pop. En Pop werd Art.

Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde en grafisch vormgeefster Eva Goethals vertaalden 60 songquotes uit 60 jaar popmuziek in 60 unieke werken. Eentje per jaar.

De tentoonstelling was onder andere te zien in Leuven, Hasselt, Sint-Niklaas, Antwerpen en London. Met de opleiding Communicatiemanagement van Howest, brachten we de tentoonstelling ook naar de Kortrijkse Budafabriek.

Dagelijks ontvangen we 3.000 prikkels. Enkel de sterkste beelden en de krachtigste woorden maken kans om zich in ons brein te nestelen. Dat brengt ons op het speelveld van de communicatieprofessional. Want professioneel communiceren, dat is een verhaal op een doeltreffende en creatieve manier brengen. Problemen analyseren, ons inleven in de doelgroep, strategieën en creatieve oplossingen bedenken, dat is onze kunst.

Bekijk de aftermovie.

 

Infomomenten

SID-in Oost-Vlaanderen

donderdag tot zaterdag
17/01 - 19/01
SID-in Oost-Vlaanderen

SID-in West-Vlaanderen

donderdag tot zaterdag
24/01 - 26/01
SID-in West-Vlaanderen

SID-in Antwerpen

donderdag tot zaterdag
31/01 - 02/02
SID-in Antwerpen

SID-in Limburg

donderdag tot zaterdag
14/02 - 16/02
SID-in Limburg

Infodag 23 februari 2019

zaterdag
23/02 10u-16u
Infodag 23 februari 2019

Infodag 27 april 2019

zaterdag
27/04 10u-16u
Infodag 27 april 2019

Infodag 29 juni 2019

zaterdag
29/06 10u-16u
Infodag 29 juni 2019

Infodag 31 augustus 2019

zaterdag
31/08 10u-13u
Infodag 31 augustus 2019