Bachelor Communicatiemanagement

"Let's talk"

Je bent een storyteller met passie voor rake content. Je houdt ervan om verhalen relevant en aantrekkelijk te brengen. Je bent een echte social media addict of een op en top sales talent. Je gelooft in de verleidingskracht van advertising, je steekt je handen in de lucht bij om het even welk event of je hebt het helemaal voor PR & media. Je bent getriggerd door de snelle evolutie op vlak van technologie en hoe die organisaties beter kan helpen om hun verhaal te vertellen. Let's Talk! 

Creativiteit is jouw dada, je hebt een fascinatie voor cultuur en lifestyle en de online wereld behoort tot jouw natuurlijke habitat. Organiseren en plannen zit je het bloed en je wordt wild van strakke deadlines en brainstormen. 

Jij hebt duidelijk communicatietalent!

Professioneel communiceren, dat is je verhaal op een doeltreffende en creatieve manier brengen. Je leert problemen analyseren, je in te leven in de doelgroep, strategieën en creatieve oplossingen bedenken.Je maakt kennis met de mediawereld en volgt trends en actualiteit op de voet. Je oefent je in onderzoek en vertaalt de resultaten naar een stevig communicatieplan. Je goochelt een gepaste mediamix in elkaar, hebt oog voor het bijhorende kostenplaatje en een haalbare tijdsplanning. 

Dàt en nog veel meer, komt aan bod in de opleiding Communicatiemanagement aan Howest. Aan de hand van case-studies maar ook learning by doing, zet je je eerste stappen in de wereld van doelgroepgerichte communicatie. 

Enkele projecten

Let’s Talk Content

Academiejaar:2020-2021

De Let’s Talk-series brengen talks, workshops en demo’s over een bepaalde communicatie topic. Met Let’s Talk Content zoomden we in op effectieve content strategie, creatie en technologie. Tal van sprekers deelden inzichten op vlak van customer journeys, content voor communities, online en offline magazines, augmented reality en digital storytelling. Dit event wordt opgezet met onze studenten. 

Smile, you’re in Instagramland

Academiejaar:2020-2021

Experiential marketing agency CityCubes en changency Hurae initieerden met Smile Safari het allereerste Instagrammuseum in België, een super instagrammable pop-upmuseum. Chillen met een tyrannosaurus rex, heen en weer swingen op reuze telefoons of verzuipen een bad vol geld? Smile Safari is een soort Disneyland voor wannabe influencers. Wanna join?

Valentijnsactie in K in Kortrijk

Academiejaar:2020-2021

Tinder helpt je met de perfecte match. Alexa zorgt ervoor dat je Valentijn niet vergeet. En Amazon helpt je met het vinden van het perfecte valentijnscadeau. Maar hoe schrijf je liefdesberichten die écht raak schieten? Maakt een human touch het verschil? Oh ja! Studenten Communicatiemanagement to the rescue!

Generatie Watjes

Academiejaar:2020-2021

Op 5 maart 2020 verscheen in De Standaard een column ‘Generatie Watjes’. Het beeld werd neergezet dat jongeren alles in de schoot geworpen krijgen. Docenten Communicatiemanagement konden daar niet om lachen. Ze sprongen op hun stalen ros en fietsten zomaar eventjes 925 km bij elkaar. Gewapend met een brief, gingen ze bij alle studenten aanbellen om hen te laten zien dat ze wel beter weten.

De Lotties, ons eigen podcastfestival

Academiejaar:2020-2021

Met de Lotties willen we onze Newbies de erkenning geven die ze verdienen. Twee reeksen podcasts zijn het resultaat van een aantal weken puffen, zweten en doorwerken tot in de vroege uurtjes. Een eerste reeks behelst een aantal interviews over en met professionals uit de communicatiesector. In een tweede reeks gingen de studenten aan de slag met een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Maak het stil, zet het volume wat harder en klik.

Infomomenten

Online infodag

zaterdag
06/03 10u-16u
Online infodag

Infodag

zaterdag
08/05 10u-16u
Infodag

Infodag

zaterdag
26/06 10u-16u
Infodag

Infodag

zaterdag
28/08 10u-13u
Infodag

Infodag

vrijdag
10/09 17u-20u
Infodag