Overslaan en naar de inhoud gaan

We mean business!

Wil je iets betekenen in het bedrijfsleven en daarbij al je opties openhouden? Verlang je ernaar om een spilfiguur te worden in een bedrijf? En daar processen te begeleiden met de nieuwste plannings- en communicatietools? Kies dan voor Meertalige Bedrijfsorganisatie!

Binnen deze afstudeerrichting van de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement ontdek je wat je rol kan zijn op een inkoop- of hr-afdeling, wat je kan betekenen voor een sales- en marketingdepartement of een financiële dienst en welke taken je uitvoert als rechterhand van de zaakvoerder.

Met je brede bedrijfskennis ben je meteen inzetbaar in zowel kmo's als multinationals.

Foto studeten Organisatie en Management aan het oefenen op leiderschap

Jouw lesrooster

Elke week heb je 20 tot 24 uur les. De lesuren sluiten daarbij zo goed mogelijk op elkaar aan. Het lesrooster kan per academiejaar afwijken en communiceren we in september.

In de opleidingsbrochure vind je alvast een voorbeeld van de vakken en modules die je per semester krijgt.

BST5

Eerste jaar

Business of Medical? Dat is een duidelijk verschil. Je kiest dus al vanaf het eerste jaar.

In de afstudeerrichting Business & Languages word je vanaf het eerste jaar ondergedompeld in de werking van een bedrijf, dankzij modules zoals Business Management, Financiële gezondheid van een organisatie of Business Administration.

Bovendien kom je dankzij kijk- en observatiestages al in het eerste semester actief in contact met je toekomstige werkveld.

Tweede jaar

In Business & Languages leer je meertalig communiceren én organiseren. In vakken als International Business Management en Inclusive Business Communication specialiseer je verder in die skills die van jou de officemanager van de toekomst maken.

De contacten met de bedrijven worden ook intenser. Zo voer je taken uit in opdracht van en in nauw contact met verschillende bedrijven, je organiseert een event en loopt stage in een bedrijf of organisatie naar keuze.

Derde jaar

Tijdens het derde jaar krijg je geen theorielessen meer. Je werkt wel samen met verschillende werkgevers aan diverse projecten en je volgt verder eigen gekozen seminaries die georganiseerd worden door bedrijven en organisaties.

Bovendien loop je maar liefst 15 weken stage in een organisatie naar keuze.

Dankzij onze internationale aanpak kan je voor deze projecten, stages en seminaries ook naar het buitenland.

Foto studente met computer

Onmisbaar talent in de bedrijfswereld

Als officemanager voor het bedrijfsleven word je de spil van een bedrijf, organisatie of afdeling. Jij bent namelijk de meertalige, digitale co-manager die alles op wieltjes doet lopen binnen de organisatie. Niet zelden vorm je de verbinding tussen de directie en de verschillende afdelingen, want van een officemanager wordt verwacht dat hij of zij non-stop meedenkt, anticipeert en de controle en het overzicht behoudt.

Je kiest zelf in welk soort bedrijf je aan de slag wil, in welke afdeling en op welk niveau.

Via een flexibel traject willen we werkstudenten maximaal faciliteren, motiveren en coachen.

Door op blended learning te focussen verwachten we volgende positieve gevolgen:

  • een hoger studierendement als werkstudent;
  • het wegnemen van de drempels die het de werkstudent bemoeilijkt om een studie aan de vatten en verder te zetten;
  • het stimuleren van levenslang leren.

Lees meer

Kostenraming

We geven je een raming van de studiekost van de opleiding Meertalige bedrijfsorganisatie aan Howest. We maken daarbij een onderscheid tussen de algemene studiekost en de opleidingsgebonden studiekosten.

Lees meer

Studiefinanciering

De sociale dienst van Stuvo staat klaar om je in alle discretie te ondersteunen bij financiële vragen. Bekijk samen of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Lees meer

Inschrijven

Je kan je vanaf 1 maart registreren voor 2024-25. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 29 juni
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Brugge:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Student met brochure van Howest

Troeven van de opleiding

Specialiseren vanaf het eerste jaar

Doordat je al in het eerste jaar kiest voor de afstudeerrichting Business & Languages, word je doorheen de volledige opleiding grondig voorbereid op je latere beroep. In drie jaar dompelen we je helemaal onder in de werking van een bedrijf. Zo groei je uit tot de officemanager in de toekomst.

Binnen de maand een job!

Deze opleiding biedt wat de arbeidsmarkt vraagt. Het beroep van officemanager is dan ook een knelpuntberoep. Met je diploma op zak kan je bijgevolg meteen aan de slag in elke organisatie.

Twee stages

In het tweede jaar loop je een eerste keer stage in een bedrijf of organisatie. In het derde jaar breng je tijdens de langere stage verder in de praktijk wat je geleerd hebt. Samen gaan we op zoek naar een stageplaats op maat van je interesses.

Kleine groepen, persoonlijke begeleiding

Tijdens je opleiding werk je in kleine groepen en begeleiden onze lectoren je persoonlijk. Zo kan je je talenten ontdekken en verder aanscherpen.

Veel praktijk

Vanaf het eerste jaar duik je in de praktijk. Uiteraard is er theorie, maar die vullen we aan met opdrachten, bedrijfsbezoeken en twee stages. Je neemt bovendien je talent in eigen handen en verdiept je je in wat jou passioneert en volgt seminaries of workshops.

Samenwerken

Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen. 

Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

Bekijk onze onderzoeksprojecten

Een bachelorproef, een brainstorm, een projectweek of een semester lang samenwerken met een groep studenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​ ​

Wil je een stageproject indienen en zo in contact komen met vers Howest talent? Gebruik hiervoor het Howest stageplatform.

Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

Laptops
The Level

Hét grote pluspunt bij Howest is de persoonlijke aanpak. De lectoren kennen elke student en volgen je nauw op. De gebouwen van Howest hebben bovendien een ziel. Op de bruisende campussen heerst een gemoedelijke sfeer onder studenten en lectoren. Ook bij het administratief personeel en Stuvo staat de deur altijd open.

Aan deze hogeschool leer je niet enkel in boeken, je stapt ook de wereld in en oefent in de praktijk. De uitgebreide stages bereiden je voor op de arbeidsmarkt. Na de opleiding ben je klaar voor het echte werk of kan je verder studeren als je dat wil.

Evy Schacht
Howest Alumna 2021

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Diane Debruyne

Diane Debruyne

Opleidingscoördinator

Indien je een laptop koopt via Howest, kan je bekijken welke laptop de opleiding aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties.

Bekijk welke laptop de opleiding aanraadt

Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

Je moet vooral graag willen communiceren. Intern en extern, mondeling en schriftelijk in meerdere talen. 

Geen nood. We bieden een instapcursus Frans aan vlak voor het academiejaar begint. Bovendien krijg je de kans om de Franse taal te oefenen al gamend.

Nee, we leren je om Excel te laten rekenen voor jou!

Nee hoor! We starten van nul en begeleiden je als de beste.
 

Alles is mogelijk! Een banaba, een postgraduaat of een schakelprogramma naar de unief.