Overslaan en naar de inhoud gaan

TEENIE TINY HOUSES

Uit gesprekken met partners uit de bouwsector bleek dat er nog veel potentieel voor het aansluiten van STEM bij de bouwsector onbenut blijft. Het TEENie Tiny Houses project zet daarom expliciet in op het aantonen dat bouwprofielen een enorm spectrum aan talenten omvatten via een uitdagende, duurzame en geïntegreerde bouw challenge.

Concreet creëren de jongeren (14 – 18 jaar) samen met elkaar en onder begeleiding van een jeugdwerker van een van de partnerorganisaties modulaire huisjes. De basis waaruit ze vertrekken is een pallet van 2 meter bij 80 centimeter. Ze kunnen hierbij hun ondernemingszin, creativiteit en inspiratie de vrije loop laten gaan. De enige vereiste is dat het huisje duurzaam is en dat er voor een korte tijd ook effectief in gewoond kan worden. Het traject culmineert in een slotevenement gekoppeld aan een bestaand festival/evenement dat uitgaat van de stadsdiensten of de partner jeugdorganisaties.

Centraal tijdens dit traject staan: de co-creatie tussen de jongeren en ondernemingszin, het op een inspirerende en informele manier doen kennismaken met STEM en doen nadenken over belangrijke maatschappelijke kwesties.