Er wordt met een groep 14-plussers aan de slag gegaan om de SDG’s (duurzameontwikkelingsdoelstellingen) in de kijker te zetten via een artistieke-technologische interventie in hun stad/gemeente. In samenwerking met lokale jeugdorganisaties wordt een traject opgezet. De concrete SDG’s en het type interventie (een reeks acties, activiteiten of een installatie) worden samen met de jongerenbegeleider bepaald.
De gekozen SDG’s fungeren als het kompas voor de stadguerrilla. Er wordt een methodiek uitgewerkt die maakt dat de jongeren locaties, organisaties, ondernemingen en bedrijven in de stad ontdekken met een link naar enkele SDG's. Ze gaan deze onderzoeken, analyseren en vertalen in een artistiek-tehnologische installatie.
Met hun installatie of actie trachten de jongeren hun medeburgers bewust te maken van de mogelijkheden en uitdagingen van een duurzame samenleving. Het beoogde doel van dit STEM-traject is de ontwikkeling van een methodiek die in de vorm van een draaiboek die kan worden uitgerold door STEM-academies, jeugdwerkorganisaties of jeugddiensten in elke stad/gemeente.