Overslaan en naar de inhoud gaan

NLAB4CIT

Dit project focust op de digitale transformatie bij overheden. Hoe kunnen we de publieke dienstverlening aan de burger verbeteren, versnellen en innoveren door middel van nieuwe technologieën?

Innovatie in sociale diensten en PA (publieke administraties) betekent niet alleen de introductie van nieuwe technologieën, maar ook het heroverwegen van de rol die burgers hebben in de creatie, productie en beheer van de openbare dienst samen met ambtenaren.

Dit project heeft de ambitie om openbare diensten toegankelijker te maken. Enerzijds door de burgers actiever te betrekken (in het ontwerp, cocreatie en beheer), anderzijds door de toepasbaarheid aan te tonen van bestaande digitale oplossingen in verschillende andere sectoren. Het Europees netwerk van laboratoria voor burgertechnologieën heeft als doel codesign, cocreatie waarbij overheid, burgers en bedrijven samenwerken, dankzij digitaal ondersteunde innovatieve oplossingen (Blockchain, AI, IoT, Augmented Reality, Geolocation in Social Networking, Opinievorming) te faciliteren.

NLAB4CIT is een Europees netwerk, gecoördineerd door de University of Turin (UNITO), met als partners drie lokale overheden, drie kennisinstellingen (UNITO, OLA & Howest) en de Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG).