Overslaan en naar de inhoud gaan

Lerend Netwerk XR

Het is bekend dat het gebruik van XR leidt tot betere resultaten van leerlingen en dat de technologie het leerproces beter kan ondersteunen. Leerlingen kunnen dankzij XR op een veilige manier situaties inoefenen die anders moeilijk tot niet mogelijk zijn door financiële of veiligheidsredenen. Een investering in XR biedt ook perspectieven voor praktijklessen. Met een VR-bril kunnen leerlingen virtueel kennismaken met de nieuwste assemblagetechnieken of levensechte brandoefeningen doen.

In Vlaanderen is heel wat expertise over de implementatie van XR in het onderwijs. Het is belangrijk om die optimaal te benutten. Daarom werd dit Lerend Netwerk in het leven geroepen zodat i) meer scholen bereikt kunnen worden, ii) meer vorming en netwerking kan worden georganiseerd in scholen en iii) er meer informatiedoorstroming kan gebeuren binnen de scholen.

Op maat

Scholen kunnen ook hun noden aangeven. Daarna kan het netwerk, samen met de school, op maat bepalen welke XR-toepassing ze kunnen gebruiken en/of welke bestaande XR-toepassing ze moeten aanpassen. Het doel van dit project is om voor specifieke cases binnen het secundair onderwijs een XR-implementatie uit te werken.