Overslaan en naar de inhoud gaan

KidBeats

Hoe beïnvloedt muziek luisteren de hersenontwikkeling? Het KidBeats-project beschouwt muziek als een belangrijke factor in de ontwikkeling van kinderen, hoewel de technologie niet helemaal is voorbereid om een brug te slaan tussen musici en kinderen.

Het internationale partnerschap bouwt een project op voor het creëren van een methodologie om de jongste generaties te bereiken door middel van een onschadelijke en innovatieve digitale oplossing. De methodologie is gericht op muzikanten die met kindermuziek te maken hebben en richt zich op 3 pijlers: onderzoek, testen en een mobiele toolproductie die een op geluid gebaseerd mediaspel mogelijk maakt voor kinderen die rekening houden met milieubewuste materialen en oplossingen van de 21ste eeuw.

Om de doelstellingen te bereiken, roept KidBeats een internationaal partnerschap op uit de volgende velden: Muziekproductie (GRYLLUS), Psychologie, Gedragswetenschappen (ELTE Babylab), Milieubescherming (Hongaarse ornithologische Association), Design gericht op onderwijs en kinderen (Museo dei Bambini – IT), Open design en productie met digitale oplossingen van de 21e eeuw (HOWEST), uitgeverij van kinderboeken – (MÓRA).