Overslaan en naar de inhoud gaan

Care4XR

Tijdens SIOPA (Smart Immersive Occupational Performance Assessment) worden virtual reality-applicaties ontwikkeld voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel en visuele moeilijkheden.

Het SIOPA-team bestaat uit onderzoekers van verschillende disciplines: ergotherapeuten, game ontwikkelaars, ICT-experten en psychologen. Dit resulteerde al in de realisatie van een aantal applicaties dat wordt getest. Om de projecten verder te realiseren, is er nood aan bijkomende onderzoeksinfrastructuur. Met deze aanvraag kopen we XR materiaal aan voor onderzoek in ergotherapie, om zo de uitdagingen van de technologische innovatie in deze sector te kunnen aanpakken.

Met deze infrastructuur kan onderzoek gebeuren over de ontwikkeling, de implementatie, de effectiviteit van applicaties in een immersieve omgeving. De infrastructuur die wordt aangekocht, zijn HDM-sets (Head Mounted Display) met (A) met en zonder eye-tracking om op locatie in te zetten. Vervolgens ook een mobiele immersive room (B) of Inflatable VR-dome met projectie die het mogelijk maakt om ook zonder HDM met applicaties onderzoek te doen.