Kom kennismaken

"Weet je al welke weg je volgend jaar wil inslaan? Heb je nog geen idee of twijfel je? Dat is volstrekt normaal. Je studiekeuze maak je dan ook niet ‘tussen de soep en de patatten’. Om je alle troeven in handen te geven om de juiste beslissing te nemen, laten we jou – en je ouders – graag op verschillende manieren kennismaken met Howest. "

Infodagen

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png
  • Zaterdag 25/06/2022 van 10u00 tot 16u00 - Infodag
  • Zaterdag 27/08/2022 van 10u00 tot 13u00 - Infodag
  • Vrijdag 09/09/2022 van 17u00 tot 20u30 - Infoavond

Meer informatie

Afstudeerbeurs

howest illustraties_toekomst cropped.png

(Bijna) afgestudeerd en op zoek naar een eerste uitdagende job? Of op zoek naar een vervolgopleiding na je bachelor (BA) of master (MA)? Maak op één dag en op één locatie kennis met de huidige jobmarkt en een brede waaier aan mogelijkheden om verder te studeren. 

HR-verantwoordelijken van meer dan 200 bedrijven en organisaties, en medewerkers van de partnerinstellingen van de Associatie Universiteit Gent (AUGent), waaronder Howest, staan klaar om je concreet carrièreadvies te geven en je vragen te beantwoorden.

  • Datum: 23 maart 2023

Meer info

Proefstuderen

howest illustraties_programma cropped.png

Wat is proefstuderen?

Zit je in je laatste jaar secundair onderwijs? Dan kan je tijdens de krokusvakantie proeven van het hoger onderwijs aan Howest.

Van maandag 20 februari tot vrijdag 24 februari 2023 kan je een of meerdere lessen meevolgen in de opleidingen die je boeien. Zo maak je kennis met de manier en het tempo van lesgeven aan Howest.

Meer info

Infoavond over het hoger onderwijs

howest illustraties_programma cropped.png

Bij de overstap naar het hoger onderwijs komen heel wat vragen kijken, zoals:

  • Hoe maak je de juiste studiekeuze?
  • Hoe ziet het opleidingsaanbod eruit?  
  • Leerkrediet, graduaat, bachelor en master, flexibilisering … wat houden deze termen precies in?
  • Hoeveel kost studeren aan de hogeschool?

Al deze ‘algemene’ vragen beantwoorden we tijdens de infoavond over het hoger onderwijs. Voor studiekiezers én hun ouders. In Brugge en in Kortrijk.

De data voor 2023 worden later bekendgemaakt. 

Blijf op de hoogte

Studie-informatiedagen (SID-in)

Als laatstejaars secundair onderwijs kan je op een studie-informatiedag (SID-in) kennismaken met een brede waaier aan studiemogelijkheden.

De verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen geven informatie over hun opleidingen en andere studiemogelijkheden. Dat helpt je bij je studiekeuze.

De data voor 2023 worden later bekendgemaakt.

Vragen? Contacteer dan onze Dienst Communicatie via communicatie@howest.be.

Infoavond starten in februari

Ben je een late beslisser? Liep je opleiding niet zoals gepland? Of ben je aan het werk, maar wil je toch een andere weg inslaan?

Tijdens deze infoavond staat het starten met een opleiding in februari centraal. Je maakt kennis met het opleidingsaanbod en de verschillende opstartmogelijkheden in februari.

De data voor 2023 worden later bekendgemaakt.

Blijf op de hoogte