Kom kennismaken

De juiste studiekeuze maken is erg belangrijk. Tijdens onze infodagen en de Week van het Proefstuderen doen we er alles aan om jou hierbij te helpen. Noteer alvast onderstaande data in je agenda!

Heb je hulp nodig bij je studiekeuze?
We helpen je graag! Lees meer op over het maken van je optimale studiekeuze.

Infodagen

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png
  • Zaterdag 30-06-2018 / infodag en inschrijven van 10u tot 16u in Brugge en Kortrijk
  • Zaterdag 01-09-2018 / infodag van 9u tot 12u in Brugge en Kortrijk 

Meer informatie

Proefstuderen

howest illustraties_programma cropped.png

Wat is proefstuderen?

Smaken verschillen! Zit jij in je laatste jaar secundair onderwijs? Dan kun je tijdens de krokusvakantie komen proeven van één of verschillende opleidingen aan Howest.

Op die manier proef je al eens van het hoger onderwijs, van Howest en vooral van de opleidingen die je boeien.

Programma en inschrijving

Opgelet: Voor de opleiding Digital Arts & Entertainment (DAE) wordt proefstuderen niet ingericht. Contacteer Rik.Leenknegt@howest.be voor vragen i.v.m. deze opleiding.

Sessies bij onze lerarenopleidingen

Voor de opleidingen Kleuteronderwijs, Lager onderwijs en Secundair onderwijs kun je tot en met eind juni 2016 om het even wanneer een les komen volgen.

Tijdens de krokusvakantie is er voor deze opleidingen geen Week van het Proefstuderen. Dat komt omdat onze studenten zelf ook krokusvakantie hebben, want zij volgen de vakantieperiodes van het kleuter-, lager en secundair onderwijs. Maak beslist een afspraak op een moment naar keuze!

Contacteer Leen Van Der Stock voor een proefles bij de opleidingen Kleuter- en Lager Onderwijs en Marijke Buyle voor een proefles bij de opleiding Secundair Onderwijs.

Locaties

Proefstuderen in Brugge en Kortrijk:
De sessies vinden plaats in één van onderstaande campussen, tenzij anders vermeld bij de sessie.

Studie-informatiedagen (SID-ins)

Als laatstejaars secundair onderwijs kan je op een studie-informatiedag (SID-in) kennismaken met een brede waaier aan studiemogelijkheden.

De verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen geven informatie over hun opleidingen en andere studiemogelijkheden. Dat helpt je bij je studiekeuze.

Vragen?
Contacteer dan onze Dienst Communicatie via communicatie@howest.be.

Met Howest zijn we ook dit jaar aanwezig op de SID-in* in je buurt:

  • 11-13 januari 2018 / Brabanthal - Brabantlaan 1, 3001 Leuven
  • 18-20 januari 2018 / Flanders Expo - Maaltekouter 1, 9051 Gent
  • 1-3 februari 2018 / Antwerp Expo - Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
  • 8-10 februari 2018 / Limburghal - Jaarbeurslaan 6, 3600 Genk
  • 1-3 maart 2018 / Kortrijk Xpo - Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk

Je krijgt er informatie over onze bacheloropleidingen. In Kortrijk krijg je ook informatie over ons HBO5-aanbod.

Op donderdag en vrijdag zijn er schoolbezoeken, op donderdagavond van 17u tot 20u en zaterdag van 10u tot 16u is er vrije toegang voor iedereen.

Om het maximum uit je bezoek te halen, kan je vooraf de brochure ‘Wat Na Het Secundair Onderwijs?’ doornemen. Zo kan je al beslissen over welke opleidingen of sectoren je meer informatie wenst en de stands uitkiezen die je wil bezoeken.

Download zeker ook de de SID-in app op je smartphone of tablet. Zo kan je de gegevens van de exposanten, het beursplan en andere informatie mobiel raadplegen. De app is beschikbaar in de App Store van iTunes en bij Google Play.

* Meer praktische info over de SID-ins vind je op de website van het Ministerie van Onderwijs.

Afstudeerbeurs

howest illustraties_toekomst cropped.png

(Bijna) afgestudeerd en op zoek naar een eerste uitdagende job? Of, op zoek naar een vervolgopleiding na je bachelor (BA) of master (MA)? Maak op één dag en op één locatie kennis met de huidige jobmarkt en een brede waaier aan verder studeer mogelijkheden. HR-verantwoordelijken van meer dan 200 bedrijven en organisaties, en medewerkers van de partnerinstellingen van de AUGent staan klaar om je concreet carrièreadvies te geven en je vragen te beantwoorden.