Onze troeven

GitHub Champion

GitHub, aanbieder van het grootste platform voor softwareontwikkeling ter wereld, prijst Graduaat Programmeren.

De opleiding pronkt in deze GitHub Customer Succes Story naast wereldspelers als Adobe, Facebook, Microsoft, Spotify. 

GitHub noemt Graduaat Programmeren dan ook “GitHub Champion”
Deze eer komt slechts 3 opleidingen ter wereld toe. Howest Graduaat Programmeren is de eerste niet-Amerikaanse opleiding die deze titel draagt. 

De passie voor het vak, de keuze voor vernieuwing en praktijkgericht leren zorgt zo voor een mooie opsteker voor de opleiding maar vooral een schitterende referentie voor onze studenten. 

Sterke focus op informaticavakken

shutterstock_232639537.jpg

Deze graduaatsopleiding staat volledig in het teken van de kennis en vaardigheden die je nodig zal hebben om programmeur te worden. Je hebt geen ‘algemene vakken’ zoals talen, wiskunde of statistiek. Je lespakket bestaat wel uit modules zoals programmeren, netwerkbeheer, multimedia, …

Dankzij deze beroepsgerichte invulling van de opleiding, ben je na de opleiding volledig klaar voor de arbeidsmarkt en kan je het beroep van programmeur of netwerkbeheerder onmiddellijk uitoefenen.

Een dag-, avond- of weekendtraject: voltijds studeren of combineren met werk!

shutterstock_232639537.jpg

De opleiding wordt georganiseerd in verschillende trajecten. Hierdoor kan je kiezen voor een opleiding die het beste aansluit bij jouw situatie:

  • Voltijds studeren kan dankzij de dagopleiding. Je krijgt Het modeltraject van deze opleiding duurt twee jaar.
  • Wil je werken en studeren combineren? Dat kan: je volgt ’s avonds les. Hierdoor kan je een job overdag combineren met jouw avondopleiding. Je kunt voor sommige modules ook kiezen voor les op zaterdag. Het modeltraject van deze opleiding duurt drie jaar.
  • Je kunt ook je eigen traject samenstellen: de opleiding is modulair samengesteld.

Intensieve coaching door lectoren

shutterstock_309525341.jpg

Tijdens de opleiding werk je concrete opdrachten en projecten uit: je maakt opdrachten voor realistische situaties. Hierbij word je intensief gecoacht door jouw lector. Grotere opdrachten lopen over een langere periode. Je krijgt echter regelmatige feedback op jouw opdracht, waardoor je je opdrachten kunt bijsturen naar het goede resultaat. Zo weet je doorheen de module wat jouw werkpunten en sterke punten zijn.

Je leert zelfstandig werken: via aangereikte werkmethodes en bijhorende checklist evolueer je tot iemand die van aanpakken weet!

Innovatie staat centraal tijdens de opleiding

shutterstock_602554769.jpg

Innovatieve informaticatoepassingen zijn de hoeksteen van jouw opleiding. Lectoren gebruiken steeds de nieuwste programma’s, programmeertalen en technologieën tijdens de lessen. Zo volg je de technologische evoluties op de voet.

Gecombineerd onderwijs = contactmomenten en afstandsonderwijs

shutterstock_529477810.jpg

Binnen de graduaatsopleiding krijg je gecombineerd onderwijs. Dit betekent dat je aanwezig bent in de les (contactmomenten) maar thuis ook zelfstandig aan opdrachten en projecten werkt. Binnen de avond- en weekendopleiding is het percentage afstandsonderwijs groter dan tijdens de dagopleiding. Hierdoor worden de contactmomenten tijdens de avond- en weekendopleiding beperkt, waardoor de combinatie met je job haalbaar wordt.

Afstandsonderwijs betekent zelfstandig werken thuis. Dit vraagt een grote inspanning en de nodige portie ambitie. Uiteraard word je hierin bijgestaan door de lectoren. Ook het digitaal leerplatform helpt je tijdens de afstandsmomenten.

Een haalbare overstap van het secundair

shutterstock_626435660.jpg

De graduaatsopleiding Programmeren en Systeem- en Netwerkbeheer zijn voor de meeste studenten uit het secundair (middelbaar) onderwijs een haalbare opleiding. Deze opleiding is voor veel studenten een mooi alternatief, voor wie een bacheloropleiding niet onmiddellijk zien zitten. Volgende uitgangspunten maken de kloof tussen secundair onderwijs en hoger onderwijs (graduaat) minder groot:

  • Binnen opleiding heb je zowel eindevaluatie (examen) als permanente evaluatie. Dankzij de permanente evaluatie kan de lector je opvolgen en bijsturen waar nodig. Zo word je op het einde niet geconfronteerd met onaangename verrassingen.
  • De theoretische kennis wordt beperkt tot de basis. De nadruk ligt bij de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het beroep uit te oefenen.
  • Bijwonen van de (meeste) lessen is niet verplicht.